torsdag 25 augusti 2011

Ligacupen - En sammanfattning...

... då skrällarna fortsatte.  (Omgång 1 och 2)
Aldershot boss Dean Holdsworth celebrates with matchwinner Danny HyltonLärjungen som slår sin mentor. Det händer ibland. På Upton Park blandannat. Igår kunde Dean Holdsworth göra det mot Sam Allardyce. Aldershot skrällde på självaste Upton Park och sparkade ut West Ham ur Ligacupens första omgång efter att ha vunnit med 2-1. Holdsworth som en gång i tiden spelade under Allardyce i Bolton är själv en stor West Ham-supporter. En speciell kväll för Aldershot managern. Matchhjälte blev Danny Hylton som i matchens nästsista minut fick in bollen bakom Boffin i Hammersmålet.
***
Swindon förlorade Thames Valley-derbyt mot Oxford i helgen. Igår revanscherade man sig i ett annat rivalmöte. West Country-derbyt mot Bristol City spelades på Ashton Gate. Swindon var nederlagstippade men skulle snart visa Championshipmotståndet att vilja slår klass. Seger med 1-0 genom Raffaele De Vita. Landsmannen och managern Paulo Di Canio jublade högt. Likt Aldershot tog man sig vidare i turneringen till den andra omgången. Där står Southampton för motståndet. Swindon som senast vann Ligacupen 1969 satsar framåt på ytterligare en skrällseger.
***
Övriga matcher igår hade rätt givna utgångar. Blackburn tog snabbt ledningen hemma mot Sheffield Wednesday och hade 3-0 efter bara sju minuters spel.
***
Macclesfield såg ut att gå emot en skräll borta mot Bolton efter att Sinclair gett laget ledningen efter 11 minuters spel. Bolton kom tillbaka i mitten av andra halvlek. Kvittering genom Tuncay och segermål av Petrov.
***
Richard Cresswell var både tur och otursfågel igår då han och hans Blades gästade Goodison Park. Anfallaren gav först sitt Sheffield United ledningen och kvitterade minuterna efteråt på ett självmål. Då ryckte hemmalaget upp sig och ryckte ifrån till 3-1.
***
Liverpool och Middlesbrough hade inga problem att göra det dem skulle igår. Vinna på bortaplan mot Exeter (3-1) respektive Peterborough (2-0). Peterboroughs hemmaförlust var den första sedan november 2010. De bägge rödvita klubbarna visade upp stark dagsform och tog sig planenligt vidare.