TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 22 augusti 2011

It's all in your head.

Huvudet, där snurrar det just nu. Både hos Roberto Mancini och hos Harry Redknapp.

Mancini letar fortfarande nyförvärv. De flesta spekulationerna handlar ju om Samir Nasri från Arsenal. Och Citys manager verkar inte ge sig förrän den affären är verklighet. Som någon skrev; hur mycket mer måste du köpa för att bli nöjd, Roberto? Har du inte redan nu en trupp som skall vara med och göra upp om pokalerna, till våren? Mycket vill ha mer, och överflödets förbannelse verkar vara något eftersträvansvärt för Mancini.

Harry Redknapp, å sin sida. Han har snarare problem med spelare som redan finns i truppen. Och ja, det rör sig förstås om Luka Modric. Kroaten finns inte med i den trupp som idag åker till Old Trafford, för mötet med Manchester United. Det spär ju på ryktena om att en övergång till Chelsea närmar sig (med ungefär en vecka kvar på transfer-fönstret). Harry Redknapp säger att Modric är småskadad, att han kanske ändå skulle kunna ha spelat. Men att huvudet inte riktigt är med.
Tiden lär utvisa vad som händer, men vi kan förstås konstatera att ett Tottenham utan Modric är en klart svagare kandidat, i racet efter CL-platser till nästa säsong.

I övrigt? Ja, jag har ju tidigare konstaterat att nykomlingarna börjar plocka sina första poäng för säsongen. Norwich tog årets andra igår, när man spelade 1-1 hemma mot Stoke. Jag tror dock att det var ganska dystra miner runt Carrow road igår. Stokes kvittering föll först i minut 94.

Wolverhampton har maximala 6 poäng efter två omgångar. Igår tog man en rätt komfortabel 2-0-seger, hemma mot Fulham. Manager Mick McCarthy var mycket nöjd efteråt, och sade att lagets spel och solida försvar gladde väldigt.

Och så tillbaka där vi började, nämligen med Manchester City. De slog Bolton borta på Reebok Stadium, med 3-2. Inget överraskande med det, men det är rätt kul att konstatera att medan manager Mancini letar spelare, så var det igår "fjolårs-floppen" Edin Dzeko som avgjorde med Citys tredje mål. Ser Mancini inte skogen för alla träd, tro?

Inga kommentarer: