söndag 21 augusti 2011

BSP - I korthet

43 gula kort och tre röda. Det är resultatet efter helgens omgång i femtedivisionens Blue Square Premier. Hårt och fysiskt. Allra tuffast var matchen mellan Fleetwood Town och Hayes & Yeading (1-0). Nio spelare varnades varav sju av dem spelade för Fleetwood. Lika många varningar plus en utvisning var det då Newport tog emot Grimsby (0-0). Domaren Robert Merchants pipa visslade hela tiden för fult och hårt spel.
***
Var den tredje omgången igår våldsam och hård så var den även fartfylld och målrik. Nykomlingarna Alfreton Town fick känna att dem levde då Forest Green kom på besök till North Street Stadium. Förlust med 6-1 innebär att Derbyshireklubben släppt in nio mål på tre matcher.
Även Luton släppte loss med artilleriet igår. Southport kom på besök till Kenilworth. Det började inte bra för hemmalaget då gästerna tog ledningen i den åttonde minuten. Luton kom tillbaka och kvitterade strax innan halvtid. Matchen hade likaväl kunnat sluta såhär om inte gästerna fått sin viktiga Steve Aktrigg utvisad i den 68 minuten. Då öppnade det sig för The Hatters. Fyra mål på 22 minuter och tillsist en stabil 5-1-vinst.
***
Nykomlingarna Ebbsfleet och Telford tog viktiga poäng på bortaplan igår. Var Wimbledons kryss i 1-1-matchen borta mot Stockport viktigt så var nog Telfords vinst mot York City FC snäppen bättre. Seger med 1-0 till Telford efter sent mål av inhopparen Craig Farrell.
***
Steve Guinan är mannen hela dagen i Kidderminster. Anfallaren gjorde Harriers bägge mål då man bortaslog Cambridge med 2-1.
***
Gateshead leder serien efter tre omgångar. Utan att imponera igår. Newcastleförorten spelade 1-1 hemma mot Kettering igår. Tidigt ledningsmål på straff skulle ändå bli 1-1. Detta trots att gästerna fått Steve Meechan utvisad efter 74 minuter.