TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 29 augusti 2011

The Championship - Omgång 5

När femte omgången av the Championship nu är färdigspelad kan man fastslå att det här verkligen är ligan där alla slår alla. Och i förlängningen förstör den alla experters, men framför allt, alla tippares gissningar. Hur många satt inte med en etta på helgens match mellan Derby och Burnley? Allt talade verkligen för Derby; de hade hemmaplan och hade inlett året med fyra raka segrar. Burnley däremot hade inlett seriespelet med två oavgjorda och två förluster och behövde förlängning senast för att lyckas slå Barnet (!) i Carling Cup. Enligt årets Championshiplogik slutade givetvis matchen 1-2 efter att Burnleys Charlie Austin sat två mål i den andra halvleken.

Något man kan säga så här långt är dock att det finns vissa lag som kommer få det betydligt svårare än folk trott. Ett av dem är Reading som var fullständigt uddlösa framåt i sin förlust borta mot det notoriskt svaga hemmalaget Hull som kan tacka Robbie Brady för 1-0 segern. Reading kan nog glömma att kämpa om play off-platserna i år. Likaså kan Ipswich göra det, även om de i helgen tog säsongens första seger när de vann hemma mot Leeds med 2-1. En seger som de främst kan tacka Leeds Aidy White för, White som blev utvisad i början av den andra halvleken vilket innebar att Leeds som dittills dominerat fick se poängen segla iväg.

Något annat värt att rapportera efter helgens matcher? En detalj är att Leicester faktiskt lyckades hålla en ledning matchen ut när de vann hemma mot Southampton med 3-2. Nog kan faktiskt Svennis teori om att laget håller på att spela ihop sig stämma och i så fall lär säsongen sluta lika bra som alla i Leicester (och Thailand där ägarna numera sitter) hoppas. De andra toppfavoriterna West Ham har även de börjat producera vilket deras 4-1 seger borta mot Nottingham Forest visar. Det imponerar inte minst i och med att de valde att ställa Scott Parker utanför laget då han enligt Sam Allardyce inte "hade huvudet på rätt ställe". En kommande transfer till Tottenham Hotspurs ska tydligen vara orsaken till det. En transfer som inte lär vara populär i östra London. Antipatin gentemot Tottenham har nått crescendo de senaste åren och det lär nog svida i många West Ham supportrars ögon om/när de får se Scott Parker springa ut till match i Tottenhams matchställ. Värt att notera är också att Brightons fina start fortsätter; 2-0 hemma mot Peterborough inför 19656 åskådare visar att fotbollen återigen lever i Brighton. När det vi ser idag är Gus Poyet, en nybyggd arena och ett välspelande lag är det lätt att glömma att fotbollen i det närmaste var död i Brighton för några år sedan. Där har vi dock något vi kan ta med oss inför nästa omgångs kupong; spika Brighton.

Brighton - Peterborough 2-0
Crystal Palace - Blackpool 1-1
Derby - Burnley 1-2
Doncaster - Bristol City 1-1
Hull - Reading 1-0
Ipswich - Leeds 2-1
Leicester - Southampton 3-2
Middlesbrough - Coventry 1-1
Millwall - Barnsley 0-0
Portsmouth - Cardiff 1-1

Nottingham Forest - West Ham 1-4
Watford - Birmingham 2-2

Inga kommentarer: