söndag 9 oktober 2011

Glentoran förödmjukade och krossade motståndet

Carling Premiership
Glentoran krossade Lisburn Distillery igår. På bortaplan dessutom. Seger med 5-0 på New Grosvenor Stadium där förre Blackburntalangen och norske Raufoss-anfallaren Gary Hamilton gjorde två av målen, innebär att The Glens greppar tag om tredjeplatsen i serien. En serie som även denna omgång leds av Linfield. De regerande mesta mästarna hade inga problem att slå Coleraine. Seger med 3-1 på bortaplan där gästerna greppade matchen redan efter åtta minuter då Burns gjorde ledningsmålet.

Portadown är inte långt efter Linfield i tabellen. Samma poäng men sämre målskillnad. Igår vann man återigen i ligan. Seger borta mot Ballymena med 4-2 där förre Millwall-anfallaren Kevin Braniff gjorde två av målen.

Cliftonville hade länge 1-1 hemma mot Dungannon Swift. Tills 16 minuter återstod. Då lade hemmalaget in en högre växel. Den 34-årige veteranen Chris Scannell gjorde två av målen i segermatchen 4-1. Cliftonville har därmed greppet om femteplatsen i serien, samma poäng som Crusaders fast sämre målskillnad. Den målskillnaden blev bättre för Crusaders igår då man hemmaslog Glenavon med 2-0. Glenavon är därmed fortsatt fast i botten med endast fem poäng på 11 matcher.

Omgångens skräll då? Carrick Rangers 2-1 borta mot Donegal Celtic. Nykomlingen Rangers är ett av två lag utan hemmasegrar denna säsong, seriens sämsta målskillnad men ändå inte sämst. Tar man sina poäng på bortaplan istället så ordnar man kontraktet. Det gjorde Carrick Rangers igår