TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 20 december 2011

Alan White White White


Alan White, en välberest trotjänare



Detta är en ganska typisk engelsk fotbollsspelare i de lägre divisionerna och skulle kunna handla om vem som helst i backlinjen i en League One eller League Two klubb, men nu handlar det om Alan White.

En lojal spelare som avverkat en mängd klubbar i de lägre divisionerna.

Alan White kom till Colchester United på lån från Luton Town julen 1999 och stannade i Colchester till slutet av säsongen 2003-2004 då han avvisade ett kontraktsförslag från klubben och istället gick till Leyton Orient. Han lämnade Colchester som "Årets spelare" och gjorde totalt 166 matcher och fyra mål för Essexlaget.

Trots att han skrev ett tvåårigt kontrakt med Orient så flyttade han till Boston på fri transfer efter nio månader och 26 matcher på Brisbane Road.

Efter en säsong i Boston lämnade han The Pilgrims som "årets spelare" ännu en gång och gick till Notts County 2006 då hans kontrakt med Boston löpte ut.

Han blev kapten på Meadow Lane och trots att han var nästan ständigt närvarande i laget fick han gå till Peterborough United på lån de sista veckorna av säsongen. Han släpptes därefter av Notts County efter bara en säsong.

Han förväntas skriva på för Peterborough men återvände istället till nordöstra England för att spela för sin hemklubb Darlington och han kom att tillbringa två säsonger hos The Qaukers men lämnar klubben när de gick in administration och skrev istället på ett tvåårigt kontrakt med Luton Town - klubben som han ursprungligen lämnade för att gå till Colchester ifrån.

Hans andra sejour hos Luton blev kortlivad och efter en halv säsong lämnade han Hatter på grund av klubbens ekonomiska situation och återvände till Darlington på lån. Han lämnade därefter Luton och Kenilworth Road efter drygt ett år.

Nu skulle han på kort tid komma att avverka ett antal klubbar i amatörligorna. Det började i Conference North-laget Stalybridge Celtic som blev den första av tre klubbar efter flytten från Luton och Darlington förra säsongen.

Han bytte senare upp sig en division och hamnade i Gateshead i Blue Square Premier i några månader där han spelade på månadskontrakt mellan november 2010 och februari 2011.

Han släpptes sedan av Gateshead i februari i år och gick då till Blue Sqaure North laget Blyth Spartans där han stannade till slutet av säsongen 2010-2011.

Han började den här säsongen i en annan av sina tidigare klubbar, Boston United i Blue Square North, men den här veckan har lämnat Boston för spel i Harrogate Town i samma liga.

Klubbar efter att ha lämnade Colchester United:
Leyton Orient, Boston United, Notts County, Peterborough United, Darlington, Luton Town, Stalybridge Celtic, Gateshead, Blyth Spartans, Harrogate Town.

Innan han kom till Colchester United:
Middlesborough, Luton Town

Alan White totala transfersumma på alla dessa klubbar är £40.000 vilket är vad Colchester betalade till Luton när han skrev på 1999.

Jag träffade Alan White ett antal gånger under 2004 då jag tillbringade några månader i Colchester och en av dom roligaste tillfällena var när jag och en annan svensk Colchester supporter efter en match står på en lokal pub i våra spelartröjor med Pinault och White på ryggen varpå just dessa två herrar stegar in på puben. Alan White utbrister glatt till min kompis "- var det DU som köpte min tröja". Tydligen tävlade spelarna i laget lite om vilkas namngivna tröjor som sålde bäst i Club Shopen. EN tröja med Alan White hade sålts. Jag kan tillägga att vi INTE behövde betala speciellt många pints den kvällen ...

Strax efter stegar White och Pinault in ...

Alan White White White!

Inga kommentarer: