TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 13 december 2011

Toppkollaps i The Championship

The Championship

Låt oss avverka topplagens kollaps först. West Hams tränare Sam Allardyce har under sin långa tränarkarriär aldrig vunnit mot Reading. Den statistiken försämrades i helgen när laget för första gången i år åkte på sin andra raka förlust. West Ham tog kommandot i matchinledningen men när Joey O'Brien visades ut i den 64 matchminuten förändrades allt. Reading tog via Alex Pearce ledningen minuten därefter och när domaren blåste av matchen hade hemmalagets Stuart Pearce hunnit med att göra två mål till medan allt bortalaget mäktat med var ytterligare en utvisning, den här gången signerad Jack Collison. Sam Allardyce har en del att jobba med och lagets prekära skadesituation lär inte göra situationen mycket lättare. Dock är det märkligt att ett lag med Carlton Cole, John Carew, Frederic Piquionne och Papa Bouba Diop kan ha så vansinnigt svårt för att göra mål.

Inför helgens omgång hade Southampton ett rätt imponerande hemmafacit. 21 raka hemmasegrar varav 10 i år och en hemmaseger mot Blackpool måste ha varit omgångens säkraste match. Men då hade man inte räknat med att hemmalagets ordinare målvakt var skadad och ersatt med den polska u-21 landslagsmannen Bartosz Bialkowski. Varken han eller hemmalaget hade en bra dag och de ska tacka sin lyckliga stjärna för att domaren hittade fem övertidsminuter vilket tillät hemmalagets stjärna Rickie Lambert att rädda en poäng genom sitt kvitteringsmål i den 92a minuten.

Topplagen i alla ära, men den här gången ska vi inte glömma att nämna noterbara resultat längre ner i tabellen.

Som Crystal Palace imponerande 1-0 seger i Nottingham. Visserligen har Nottingham nu spelat fyra raka matcher utan att ha lyckats göra mål, men helgens seger var Crystal Palace första under de åtta senaste matcherna. Glenn Murray (ni vet han som avgjorde mot Man Utd nyligen...) satte matchens enda mål i den 56:e matchminuten och misären fortsätter för Steve Cotterill och resten av Nottingham.

Burnley kom till helgens möte hemma mot Portsmouth med tre raka segrar i bagaget. Portsmouth å sin sida hade inte vunnit borta sedan mars. Vilket naturligtvis innebar att det var bortalaget som satte matchens enda mål i den 91:a matchminuten. David Norris mål gav Portsmouth lagets andra raka seger och lite andrum i tabellen där man nu huserar på en 16:e plats.

Coventry är visserligen rock bottom i tabellen och har i dagsläget problematiska sju poäng upp till strecket. Men Hulls bortaseger i helgen var trots allt imponerande, inte minst för att det verkar som om lagets tillfälliga tränare Nick Barmby verkar ha lyckats lyfta laget. Det var förvisso en chansfattig match men Corry Evans 1-0 för Hull räckte för att laget skulle åka hem med de tre poängen och Hull ligger nu femma i tabellen.

Nästa omgång spelas till helgen och mest intressant där är sydkustderbyt mellan Portsmouth och Southampton på söndag.

Alla resultat:

Barnsley - Ipswich 3-5
Birmingham - Doncaster 2-1
Burnley - Portsmouth 0-1
Coventry - Hull 0-1
Derby - Bristol City 2-1
Leicester - Peterborough 1-1
Middlesbrough - Brighton 1-0
Millwall - Cardiff 0-0
Nottingham Forest - Crystal Palace 0-1
Reading - West Ham 3-0
Southampton - Blackpool 2-2
Watford - Leeds 1-1

Inga kommentarer: