TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 19 december 2011

The Footballers Day

Idag är en stor dag för flera personer som spelar eller har spelat i engelsk fotboll. Sex spelare firar dagen till ära sina födelsedagar. Äldst av dem är Olivier Tebily. Den ivorianske försvararen som mellan 1999-2008 spelade för Sheffield United, Celtic och Birmingham fyller idag 36 år. Tebily firar den med största sannolikhet i sin nya hemstad Toronto där han spelar för MLS-klubben Toronto FC.

10 år yngre på dagen är Boltons försvarare Gary Cahill. Född i Birmingham så inleddes karriären i Aston Villa. Från 2004 till 2008 skulle det bli 28 matcher för Villa inklusive utlåningar till Burnley och Sheffield United. Cahill är ryktenas man nuförtiden och det spekuleras flitigt i en övergång till någon av storklubbarna under januari.

Neil Killkenny fyller även han 26 år idag. Killkenny har representerat Birmingham, Oldham och Leeds men har sedan i somras Ashton Gates som arbetsplats. Bristol City-mittfältaren som föddes i Enfield, flyttade som fyraåring till Australien och har därmed kunnat göra 13 landskamper för landet. Intressant fakta är även att Killkenny spelat med två andra landslag. Både England U18 och Irland U19 då mor och farföräldrarna härstammat från de bägge länderna. 

Holländaren Ryan Babel som mellan 2007 och januari 2011 spelade 91 matcher och gjorde 12 mål för Liverpool fyller 25 idag. Mittfältaren och anfallaren Babel inledde karriären i Ajax och spelar idag i tyska Hoffenheim.

Cedric Baseya fyller 24 år idag. Barnets kongolesiska anfallare som är på lån ifrån Reading inledde karriären i Southampton 2007. En match blev det där och sedan utlåning till Crewe Alexandra. Mellan 2008 och september 2011 spelade den 195 centimeter långa anfallaren i franska ligan innan han värvades till Reading.

Peter Harry Winn är den yngsta av skaran bemärkelsemän. 23 år fyller han idag. Mittfältaren och anfallaren inledde karriären i Scunthorpe, spelade där mellan 2006-2010 innan han värvades till Stevenage. Winn har under hösten varit utlånad till Cambridge. I början av säsongen gjorde han en spektakulär insats då han blev uttagen som andremålvakt i Stevenage på grund av skador.

TLC gör som vi brukar då folk fyller år och lyfter på den väderbitna kepsen med ett rungande grattis!

Inga kommentarer: