TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 28 december 2011

När den "engelska sjukan" nådde Glasgow

Året är 1989. Skottland skall möta ärkerivalen England på Hampden Park i Glasgow.De blir även tvungna att stifta bekantskap med gästernas anhängare...

1 kommentar:

Anonym sa...

Matcherna mellan England och Skottland brukade vara årliga. typ som Sverige emot danmark när jag växte upp.
Skottarna kom till London en gång vartannat år och tog över atden fullkomligt. hela londons city center brukade vara full av fulla skottar. Garanterat mer än hälften hade ingen biljett.

De tenderade att ge Engelsmännen så mycket stryk att de inte fanns. britterna såg skottarna ta över Wembley, bajsa på Admiral Nelson som brukade vara epicentret där de slogs.
Engelsmännen hade ingen chans alls på den tiden.

Min farsa hade en skotsk polare. 81 tog han som 16 åring tåget till London. Rymde hemifrån då han visste att föräldrarna inte skulle tillåta han att åka på landskampen.
Skottarna invanderade Wenbley, bröt ribban och förnedrade Engelsmännen mitt i live TV.
han ringde senare på kvällen från en telefoin automat till pappan i Glasgow. berättade var han var och förväntade sig en utskällning. hans pappa var stolt och istället för utskällningen sade han att jag hoppas att du var på plan och hjälpte till att förstöra Wembley...

Sjukt hur mycket skottarna under denna tiden hatade England. Thatcher visste att skottland var Labour 100% så hon införde prövo skatter där innan i England och gjorde skottarna än mer rasande.

Bring back the 80ies...

MQ