TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 19 december 2011

Äntligen poäng för Daggers

League Two: Två fredagsmatcher och tio lördagsmatcher avhandlades den här omgången. Båda fredagsmatcherna fick något oväntade slutresultat. Barnet lyckades sno en poäng av Cheltenham. Cheltenham som inför matchen vunnit nio av de tio senaste lyckades inte få med sig full pott från Underhill. 2-2 slutade matchen.

Bradford besegrade Southend på bortaplan och det måste ses som en riktig skräll. Andraplacerade Southend föll mot ett lag strax ovanför nedflyttningsstrecket, dessutom på hemmagräs. Mittbacken Luke Oliver avgjorde med matchens enda mål.

När vi avhandlar lördagsmatcherna måste kameruanen Guy Madjo få ett omnämnande. Han slog till med tre mål när Port Vale krossade Aldershot på Vale Park. 4-0 blev segersiffrorna och Port Vale kan nu på allvar vara med i jakten på en play off-plats.

Crewe krigade till sig en pinne mot serieledaren Crawley Town. Detta trots att man spelade med en man mindre i 75 minuter. Det var Crewes anfallare Shaun Miller som fick lämna planen i förtid efter en ful tackling på Sergio Torres. Crewe öppnade annars matchen starkt och tog ledningen efter nio minuter. Laget hade dessutom bud på fler mål. I och med utvisningen förändrades dock matchbilden och kvitteringen kom efter en halvtimme. Sedan var det slut på målproduktionen och det var nog Crewe gladast över.

Det stannade vid nio raka förluster för Dagenham & Redbridge. Många hade nog förutspått en tionde när Daggers skulle besöka topplaget Burton. Det var något oväntat bortalaget som tog tag i taktpinnen från start. Irländaren Michael Spillane gav Dagenham ledningen efter ett fantastiskt frisparksmål. Spillane är i klubben på lån från Brentford. Burton kvitterade sedan efter mål av Calvin Zola, men lyckades aldrig avgöra matchen. Man fick även spela de sista 30 minuterna med en man mer på planen, men det hjälpte föga. Det blev poängtapp på hemmaplan mot jumbon. Inget Burtonfansen lär glädjas över. En mycket viktig poäng för Dagenham. Nu är den mörka förlustraden i alla fall bruten.

Två andra bottenlag, Plymouth och Hereford delade broderligt på poängen. 1-1 slutade matchen som även den innehöll röda kort. Ett för vardera lag. I Plymouth var det före detta Birmingham- och Cardiffspelaren Darren Purse som på stopptid visades ut. Michael Townsend fick gästernas röda kort. Plymouths straffkvittering i den 81:a minuten kan visa sig bli mycket viktig. Det gäller för laget att inte tappa kontakten med lagen ovanför strecket. Det var extra skönt för både Dagenham och Plymouth att Northampton föll i Oxford. Båda lagen har nu tre pinnar upp till Northampton som ligger på säker mark.

League Two omgång 21:
Southend - Bradford 0-1
Barnet - Cheltenham 2-2
Oxford - Northampton 2-0
Gillingham - Bristol Rovers 4-1
Shrewsbury - Macclesfield 1-0
Crewe - Crawley 1-1
Rotherham - Wimbledon 1-0
Swindon - Morecambe 3-0
Port Vale - Aldershot 4-0
Plymouth - Hereford 1-1
Burton - Dagenham & Redbridge 1-1
Accrington - Torquay 3-1

Inga kommentarer: