TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 17 december 2011

Tänkvärt inför dagens Premier League

Blackburn är obesegrade i de sju senaste hemmamatcherna mot West Bromwich. Senast WBA vann var i februari 1991 då man slog Rovers med 3-0 i gamla Division Two.
***
Norwich största bortaseger någonsin i Premier League kom 1993 då man spelade på Goodison Park mot Everton. Seger med 5-1 och fyra mål av Efan Ekoku.
***
Spelar Kevin Davies idag för Bolton borta mot Fulham så gör han sin 300:e match för The Trotters. Han blir då nästbäst i klubbens historia med flest matcher. Leder gör den förre finländaren och målvakten Jussi Jäskeläinen med 375.
***
Av Newcastles och Swanseas 35 möten genom historien så har 21 av matcherna slutat med en Newcastle-seger. Swansea har förlorat de tre senaste mötena.
***
Gör Didier Drogna hattrick idag borta mot Wigan så är ivorianen uppe i 100 gjorda mål i Chelseatröjan. Frank Lampards sex straffmål denna säsongen är bäst i Premier League.
***
Wigan har en ligaseger mot Chelsea. Seger med 3-1 hemma 2009. Då visades Petr Cech ut efter att ha manglat ner Hugo Rodallega.
***
Mötet idag mellan Wolves och Stoke är andra gången i historien som matchen lagen emellan spelas på samma datum. Den 17 december 1983 var senast. Då slutade matchen mållös på Molineux.
***
Gör Peter Crouch två mål idag för Stoke så är den gänglige anfallaren uppe i 100 ligamål under sin karriär. Vinner Stoke så är det fjärde raka segern för The Potters. Ett klubbrekord isåfall.

1 kommentar:

Anonym sa...

That is a good tip especially to those new to the blogosphere.

Simple but very precise information… Many thanks for
sharing this one. A must read article!

Feel free to visit my web-site click here