TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 26 december 2011

Boxing Day karameller

Premier League
Det alltid lika perfekt korta juluppehållet är över och dagens omgång står inför oss. Trots julfrossande, strejk i kollektivtrafiken och en uppskjuten match har vi en nästan full omgång Premier League framför oss idag.

Först ut är Fulhamderbyt mellan Chelsea och Fulham på Stamford Bridge. 14:00 svensk tid är det avspark där Chelsea som är 11 poäng efter ledande Manchester City ska försöka trimma avståndet till toppen. Chelsea har ett oavgjort resultat mot Tottenham med sig sen senast medan Fulham åkte på en rejäl omgång av gästande Manchester United som vann med 5-0 på Craven Cottage i onsdags.

Mest nervös inför dagens omgång är troligtvis Steve Kean. Efter att ha förlorat mot Bolton senast åker Kean och hans Blackburn till Anfield för mötet mot Liverpool. Kean sitter riktigt löst till och ytterligare en förlust lär inte hjälpa honom att behålla jobbet. Annars är det ett intressant möte av en helt annan anledning. I maj 1995 när Blackburn vann Premier League var det på just Anfield som bucklan lyftes i skyn. Deras tränare då? Kenny Dalglish.

För Bolton och Owen Coyle är läget lite ljusare efter vinsten senast. Visserligen har de en fullständigt usel hemmaform, en vinst och sju förluster, men det borde vara lite positivare tongångar i laget efter senaste omgången. Lite tur har de dessutom med motståndet. Gästande Newcastle har tagit en poäng på sina fyra matcher i december. Läge för ytterligare en Boltonseger idag kanske?

Övriga eftermiddagsmatcher idag är Manchester United hemma mot Wigan, Manchester City borta mot West Bromwich Albion och Sunderland hemma mot Everton. Sunderland som har vunnit två av tre under nya managern Martin O'Neill lär behöva den goda formen; av de 13 senaste mötena mot Everton har de lyckats vinna exakt 0.

Heldagen avslutas med kvällsmatchen mellan Stoke och Aston Villa som börjar 20:45 svensk tid. Vill du fylla exakt hela dagen med fotboll rekommenderas även mötet mellan Birmingham och West Ham som startar 18:30 och direktsänds på Tv4 Sport. Då har du cirka 8,5 timmar med fotboll framför dig...


Inga kommentarer: