TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 30 december 2011

League Two - Halvtidsrapport

Det är snart nytt år. Två dagar kvar. TLC har som både tradition och tvångstanke att alltid recensera saker. Vi gör det med det mesta. Idag gör vi det med fjärdedivisionen League Two.Det är halvtid i serien. Halva säsongen har nämligen gått. Bra, dåligt, hit, skräll, årets match osv. Nu börjar vi.
***
Årets lag: Nykomlingen Crawleys klättring upp till serieledning och ihärdiga fastnagling på den platsen, förtjänar diplom. Lilla Cheltenham som ingen heller trodde på innan säsongen har med små resurser och en bra manager i Mark Yates lyckats ta sig upp till tabelltvåa- Det är imponerande.
***
Besvikelsen: Det finns många. Nedflyttade lag brukar inte ha det lätt men Bristol Rovers har verkligen inte varit fräcka denna säsongen. I "halvtid" parkerar The Pirates på en 18:e plats. Det var ingen placering som varken media, supportrar eller styrelse förväntat sig då säsongen drog igång.
***
Fighting spirit: Plymouth. The Pilgrims har kämpat mot klockan under hela säsongen. Klubben har tvångsförvaltats, varit svårsåld och gått på knäna i serien. Man är jumbo i dagsläget men laget visar ändå upp en järnvilja som TLC inte sett förut. Sydkustklubben plockar poäng och segrar då man minst anar det och fortsätter det i den takten så lär man inte ligga i botten då säsongen är slut.
***
Supportrarna: Port Vale är en anrik klubb. Anrika klubbar har supportrar som brinner för laget. I Burslem var folket missnöjda med styrelsen i somras. Utanför Vale Park samlades hundratals supportrar som med sånger och trummor "berättade" för styrelsen vad man tyckte och tänkte. Det lönade sig. Klubben lyssnade och en förhandling inleddes. Slagkraftigt.
***
Managern: Många hatar honom för hans frispråkighet och hans förflutna. TLC kan inte göra annat än att imponeras av Swindons manager Paolo Di Canio. Italienaren säger vad han tycker och tänker och det sticker i allmänhetens ögon. Han presterar resultat i ett play-off placerande Sindon och därför är han som gjuten till att bli säsongens manager.
***
Bottennapp 1: Man sålde sin skyttekung i Adam Le Fondre och sedan rasade allt. Rotherham har varit de senaste säsongernas topplag i serien. Efter försäljningen av Le Fondre stannade det där. Rotherham sjönk som en sten i tabellen. En 11:e plats vid nyår hade ledningen definitivt inte räknat med.
***
Bottennapp 2: Northamptons hemmaförlust mot Shrewsbury. Gästerna vann med förkrossande 7-2 och då skall det tilläggas att ingen spelare i hemmalaget blev utvisad.
***
Spelaren: Det finns många som utmärkt sig på en nivå som skulle kunna få dem sålda till mycket större klubbar. Barnets anfallare Izale Mc Leod har gjort 14 mål på 22 matcher och briljerar. Anfallarens målskörd är anledningen till att Barnet inte ligger i botten av tabellendenna säsong.
TLC vill gärna också hylla Crawleys anfallare Matt Tubbs. Spelaren ratade flera större klubbar innan säsongen, var nöjd med sin nya stora lön i nyrika Crawley och betalade tillbaka. 12 mål så här långt och medhjälpare till serieledning. Bra facit. Sist men absolut inte minst är Gillinghams lån från Bristol Rovers. Jo Kuffour. En spelare som lånades in då det krisade som mest med alla skador. En gång i tiden slohg han igenom i Arsenals akademi. Idag frälser han fansen på Priestfield och har tagit Kent-klubben till en play-off placering.

Inga kommentarer: