TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 18 december 2011

Jordans show gladde inte farsan

Jordan Rhodes

League One: X var ett bra tecken om du tippat på League One den här helgen. sju av tolv matcher slutade nämligen oavgjort. I toppen var Sheffield United helgens stora vinnare, efter att ha besegrat Bournemouth borta med 2-0. Noterbart här var att båda målen faktiskt var självmål. Inget annat lag som inför omgången placerade sig på topp åtta lyckades bärga tre poäng. Stor glädje hos Sheffield United såklart.

Av de andra topplagen var nog Uniteds lokalrival Wednesday närmast att fixa en seger. Jordan Rhodes stod dock för en mycket sen kvittering för Huddersfield. Matchen slutade 4-4 och för Rhodes var det inte nog med att kvittera, han gjorde The Terriers tre andra mål också. Den unge måltjuven gick därmed upp i skytteligaledning. 17 mål har det blivit i ligaspelet. Det blir intressant att se om någon klubb högre upp rycker i honom i januari. Jordan som är son till den före detta målvakten Andy Rhodes har kanske fått en del värdefulla tips från farsgubben. Olyckligt den här gången i så fall, pappa Rhodes är nämligen målvaktstränare i Sheffield Wednesday.

Charlton tappade något förvånande poäng för andra matchen i rad. Den här gången hemma mot mittenlaget Oldham. Det såg länge ut att bli en uddamålsseger för Charlton, men portugisen Filipe Morais kvitterade efter 84 minuter och 1-1 stod sig matchen ut.

Formsvaga Tranmere föll igen. Stevenage blev för svåra och vann med 2-1. Forwarden Chris Beardsley gav Stevenage ledningen i den första halvleken. Något oroande för hemmalaget var det när inhopparen Ben May fick rött kort med tjugo minuter kvar att spela. Trots reducerat manskap utökade man ledningen i den 84:e minuten genom Mark Roberts. Joss Labadie tröstmålade för Tranmere på stopptid från straffpunkten.

Leyton Orient tog en viktig seger i helgen. Mötet med Notts County slutade med seger 2-1 för Orient. Det gjorde att laget tog ett rejält kliv bort från bottenstriden. De sju lagen bakom dem i serien kryssade nämligen.