TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 21 december 2011

Unlucky loser.

Steve Kean, manager i Blackburn Rovers, kan nog så smått börja samla ihop sina saker. Egentligen är det konstigt att han har fått vara kvar så här länge, kan man tycka. Inga resultat att prata om och i dagsläget en jumboplats i Premier League. Någon sade för ett tag sedan att ägarna måste vara de enda som ser något fotbollsmässigt i Kean. Det är många som skriver under på det.

Gårdagen handlade mycket om vilken förlorare som skulle förlora, så att säga. Detta när Owen Coyle och hans Bolton reste till Ewood Park, för att ta sig an Blackburn. Bolton lyckades sno åt sig en 2-0-ledning redan i första halvlek, och när Steve Kean och hans Rovers äntrade planen för andra halvlek, så möttes de av burop från läktarna. Och så fortsatte det matchen ut. Det enda avbrottet var väl egentligen när Yakubu reducerade mitt i halvleken. Bolton tog mycket viktiga poäng, samtidigt som Blackburn förlorade, för dem, kanske ännu viktigare.

Som ett julkort på posten kommer nu spekulationer om Keans utträde och ägarnas jakt på ny tränare. Vips så dyker en viss Mark Hughes upp på radarn. Han är bekant med klubben sedan tidigare, och det spekuleras nu i att han kommer att erbjudas kontrakt. Talk of the town säger säsongen ut och med fet bonus ifall walesaren lyckas rädda de blå och vita i högsta serien. Om jag vore Hughes skulle jag nog budgetera för ett 2012 utan den bonusen...

Det är sällan en manager och dennes jobb som gör att en klubb ligger sist i en serie. Ägare som spekulerar i topplaceringar med den truppen borde önska sig ett mått självinsikt av tomten.

Inga kommentarer: