TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 19 december 2011

Oavgjort på sydkusten och annat gott

The Championship
Brightons intåg i the Championship, med sin nya arena och flärdfulla manager, har inneburit att lite av sydkustens fokus har förflyttats dit. Men aldrig någonsin ska man glömma att sydkustens mest prestigefulla derby är det mellan Portsmouth och Southampton. Igår var det dags igen, på Fratton Park tog Portsmouth emot Southampton. Det var precis som ett derby ska vara, fullt med folk på läktaren och en seg händelsefattig första halvlek. Portsmouth hade de bästa chanserna men det var Southampton som tog ledningen i den andra halvleken. Bortalagets Rickie Lambert satte sitt sjuttonde mål för säsongen och Southampton hade flera fina chanser att utöka sin ledning. Så skulle det dock aldrig bli utan i den 84:e minuten nickade hemmalagets Joel Ward in kvitteringen.

För det där tredje sydkystlaget var helgen inte lika bra. Efter bara fem minuter i hemmamatchen mot Burnley fick Romain Vincelot rött kort och inte blev det lättare när laget i den tolfte minuten fick ytterligare en spelad utvisad, den här gången var det Ashley Barnes som fick lämna. Trots det numerära underläget hade Brighton några fina chanser innan Burnley satte det oundvikliga segermålet. Att Guys Poyet hade enskilda samtal med vissa spelare efter den matchen är nog inte helt otänkbart...

Övriga intressanta noteringar från helgens omgång är att Middlesbrough vann toppmötet borta mot Cardiff med 3-2 efter att belgaren Faris Haroun satt segermålet i den sjuttionde minuten. Samtidigt följde ett skadedrabbat Reading upp förra veckans seger mot West Ham med en 1-0 seger borta mot Leeds och ligger nu sjua i tabellen. Det ännu mer skade- och avstängningsdrabbade West Ham å sin sida fick med sig en knapp 1-0 seger hemma mot Barnsley tack vare Papa Boupa Diop tidiga mål. Matchens stora behållning var att Sam Allardyce blev uppvisad på läktaren efter att ha måttat en välplacerad spark mot några plastflaskor...