TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 18 december 2011

Söndagsmatcher

Idag spelas fyra Premier League-matcher. Först ut är QPRs möte med Manchester United. Bortalaget United har chansen att sätta press på Manchester City i toppstriden och går vid seger upp i serieledning. QPR har på åtta försök i Premier League aldrig lyckats slå United. 1992 ligavann QPR senast mot United, då med 4-1 på Old Trafford. Dennis Bailey slog till med ett hattrick, och var QPRs store segerorganisatör. Han är den senaste spelaren som gjort hattrick för bortalaget på Old Trafford i ligasammanhang. Senaste mötet mellan lagen i ligaspelet var 1996. United har fem segrar på sju bortamatcher den här säsongen.

Andra paret ut idag är Aston Villa och Liverpool. Stewart Downing kommer tillbaka till sin gamla hemmaplan. Villa har haft svårt för Liverpool på hemmaplan, men lyckades förra året ta en 1-0-seger på Villa Park. Segerskytt då var Stewart Downing. Hans senaste mål i ligan för övrigt. Senast Downing mötte Villa i Premier League blev han skadad, efter en närkamp med nuvarande Villakaptenen Stiliyan Petrov. Detta gjorde att han missade sitt första halvår som Aston Villa-spelare. Villas två bästa spelare den här säsongen (enligt undertecknad) saknas. Shay Given är skadad och Gabby Agbonlahor drog på sig en varning i slutskedet mot Bolton, och är därmed avstängd. Agbonlahors avstängning öppnar för Emile Heskey. Heskey med ett förflutet i just Liverpool. Darren Bent har nätat fem gånger den här säsongen, alla målen har kommit på Villa Park. Stiliyan Petrov har redan gjort tre ligamål den här säsongen. Hans bästa målfacit sedan han kom till England. Alla Petrovs mål har kommit på bortaplan.

Ett av lagen Petrov nätat mot, Sunderland reser till London för att ta emot Tottenham. Ett tufft test för Martin O´Neills mannar. O´Neill fick en bra start på sin Sunderlandkarriär när laget besegrade Blackburn senast på hemmagräs. Nu väntar en på pappret betydligt tuffare utmaning. Cattermole är tillbaka efter avstängning och Bendtner förväntas vara spelklar igen för bortalaget. Dessa två har varit i blåsväder på annat håll den senaste tiden. Misstänkta och arresterade för skadegörelse efter att flera bilar vandaliserats i Newcastle den 6:e december. Spurs har för närvarande spelat in 31 poäng på 14 matcher. Klubbens bästa start sedan senaste ligaguldet säsongen 1960/61.

Den avslutande söndagsmatchen är mötet mellan ligaettan Manchester City och femman Arsenal. Före detta Arsenalspelaren Gael Clichy missar matchen efter utvisningen senast. Dessutom är Kolarov skadad. Micah Richards är dock tillbaka i City. Hemmastarka City har sju segrar av sju möjliga på Etihad Stadium, som arenan nu heter. Undviker man förlust idag är man dessutom obesegrade hemma i ligaspelet under 2011. Arsenal kommer till matchen obesegrade i åtta raka matcher.

Det spelas också fotboll i Championship idag, närmare bestämt ett sydkustderby mellan Portsmouth och Southampton. Om Southampton inte förlorar matchen med fem eller fler mål kommer de vara i ligatopp över jul. Laget som varit i ledning vid jul har gått upp till Premier League fem av de senaste sex säsongerna. Avspark 14.00 på Fratton Park.

Avsparkstider Premier League:

QPR - Man United 13.00
Aston Villa - Liverpool 15.05
Tottenham - Sunderland 16.00
Man City - Arsenal 17.00

Inga kommentarer: