TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 31 augusti 2011

Championship-statistik

Nio klubbar är efter fem spelade omgångar utan segrar på hemmaplan. En av dem ligger så högt upp som på en femte plats i tabellen. West Ham har inte nått några framgångar än så länge hemma på Upton Park. Det har men dessbättre gjort på bortaplan. Hammers är den enda klubben som vunnit flest matcher, tre stycken, på bortaplan denna säsong i serien.
***
Peterborough är klubben med bäst bredd i målgörandet. McCann, Taylor och Tomlin har sammanlagt gjort nio av The Posh 10 mål denna säsong.
***
Burnley har varken förlorat eller vunnit denna säsongen hemma på Turf Moore. Claret & Blues har däremot två oavgjorda matcher. Flest oavgjorda på hemmaplan i serien så här långt.
***
Ipswich och Doncaster har sämst målskillnad. Att jumbon Doncaster har det är rätt förståligt. Ipswich 10 placeringar högre upp har det just på grund av disastermatchen mot Peterborough för ett tag sedan. 7-1 i baken lär man inte glömma i förta taget på och omkring Portman Road.

RIP Mark Ovendale

Mark Ovendale  har gått ur tiden. Målvakten som hade 181 matcher i Football League med bland annat Northampton Town, Bournemouth, Luton Town och York City lyckades inte besegra sin tuffaste motståndare. Den vidriga sjukdomen cancer blev honom övermäktig. Leicestersonen Ovendale som på senare tid varit målvaktstränare i Non League-klubben Wimborne blev 37 år gammal. TLC har tankarna hos Ovendales familj, släkt och vänner. Vila i frid!