TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 8 maj 2012

Blowing Bubbles over Wembley

West Ham United är ett steg närmare en comeback i Premier League. Med 2-0 från första matchen så blev Cardiff återigen en mumsbit för ett hungrigt Hammers då Kevin Nolan, Ricardo Vaz Te och Nicky Maynard rullade in segern 3-0, sammanlagt 5-0 på två matcher.
I kvalfinalen väntar antingen Blackpool eller Birmingham, samtliga klubbar som likt West Ham åkte ur Premier League förra året.
Wembley och West Ham är annars ingenting man nämner i samma mening. Dagens nationalarena har Londonklubben aldrig tidigare spelat på. Man får sträcka sig 31 år tillbaka i tiden till Ligacupfinalen 1981. 
Nu är man tillbaka på klassisk mark och med en fot i Premier League. Manager Sam Allardyce har levt upp till förväntningarna och kraven. Stora sådana på en populär och anrik förening. Hammers offensiv är det nästbästa i Championship efter Southampton. Sammanlagda 5-0 mot ett lag som Cardiff är ett kvitto på något som Hammers inte är vana vid genom åren. Att göra många mål. Cole, Maynard och Vaz Te har ändrat på ett torrt målflöde. Du rinner målen in. En strid ström som kan räcka ända tillbaka till Premier League? Ja, så blir det nog. Laget är bra. Har hållit en hög nivå hela säsongen och är redo för en comeback. Allardyce handplockade Nolan från Bolton innan säsongen. Det gav framgång. Nolan styr upp laget. Styr han dem nästa säsong i Premier League också? Ja, så blir det nog.

Inga kommentarer: