TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 19 maj 2012

Från hopp till förtvivlan i Stevenage

Stevenage gjorde en enastående insats denna säsongen. Nykomlingen tog sig hela vägen till play-off där man slutligen föll mot Sheffield United. Ett lag med majoriteten spelare som bara för två säsonger sedan spelade amatörfotboll var på väg mot Championship. En solskenshistoria. En sammansvetsad samling som spelar för varandra och klubben. Man tror på sig själva. Klubbens manager Gary Smith lovordar sina grabbars inställning. Samtidigt är han orolig. Framgångarna har gjort att större klubbar med ekonomisk och även sportsligt bättre förutsättningar rycker i spelarna. 

Till BBC Three Counties Radio säger Smith;  
"-Jag kan om jag har otur gå miste om hela den ordinarie elvan under sommaren. Det hade varit katastrofalt men oundvikligt. Kontrakten går ut i sommar och många spelare har klausuler som gör det omöjligt för oss att behålla dem. Jag vill inte ens tänka tanken på vad som kan hända."

TLC förstår oron. Från Championship-hopp till förtvivlan och risk för rutschbana nästa säsong. Nu gäller det för Smith och klubben att sätta sig ned med laget och diskutera framtiden. Snabbt och smidigt. Med smarthet och logik. En kombination som tagit klubben dit den är idag. Därför skall det inte vara någon större fara. Eller?

Inga kommentarer: