TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 27 maj 2012

Ägarbyte på gång i Wycombe Wanderers?

Det ser ut som att Wycombe Wanderers är på väg att få nya ägare. Klubbens nuvarande ägare, Steve Hayes, uppges vara nära att lämna över klubben till en supporterstyrd organisation, vid namn Wycombe Wanderers Trust. 
Hayes, som även äger rugbyklubben London Wasps, har tidigare försökt få till stånd en ny arena på Wycombe Airfield. Då de lokala politikerna inte var intresserade av att investera i ett sådant projekt och affären gick i stöpet, annonserade Hayes att Wasps var till salu. Att Wanderers även verkar få nya ägare har dock inte annonserats tidigare. Och huruvida Hayes kommer kräva pengar för övertaget eller om han bara lämnar över ordförandeskapet är inte heller känt.
Hayes säger till media att "-jag är fullt förtroende för Wycombe Wanderers Trust, och att dom är helt rätt personer för att ta över klubben och föra den framåt. Just nu är det viktigaste att vi blir klara med överlåtandet så snabbt som möjligt. Enligt överenskommelse med The Trust, kommer varken jag eller klubben att göra några vidare uttalanden innan affären är klar".


Hayes inväntar även domstolsförhandlingar då han delgivits misstanke för dataintrång, och man kan anta att han vill ha allting klart innan dessa inleds.

Oavsett hur det går där så är det glädjande att se att allt fler klubbar, på olika plan, återgår till någon sorts supporterstyre.  

Inga kommentarer: