TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 7 maj 2012

Gräset är grönast på hemmaplan

Efter 46 spelade omgångar så var det slut. Några fler ligamål blir det inte denna säsongen i League Two. Någon ensam skytteligavinnare blir det heller inte. Det priset får delas på tre. Northamptons Adebayo Akinfenwa, Barnets Izale McLeod och Rotherhams Lewis Grabban gjorde samtliga 18 mål var i årets upplaga av L2. Spelare som är heta på marknaden under sommaren där två av tre idag tillhör lag som varit nära på att åka ur. Lag som hade gjort det ifall man inte hade just nämnda spelare. Barnet och Northampton kan tacka McLeod och Akinfenwa för det säkrade kontraktet. Hur blir det framöver? McLeod har länge varit en snackis på transfermarknaden. 

Ivarjefall sedan han började leverera i Barnet. Innan dess, i klubbar som Charlton och Derby County gick det inte alls lika bra. En County-supporter skriver på ett av klubbens supporterforum; "-McLeod är de lägre seriernas kung. En spelare som sätter gloria på sin klubb. Tyvärr klarar han inte av spel högre upp." Så är det. Bara att inse. Just detta faktum gör att 27-årige Birminghamkillen McLeod kommer att stanna på Underhill. Han har rotat sig där. Han har fått fria ytor och stort ansvar. Han betyder mycket för klubben. Han vet om det. Han vill ha det så. Där har Barnet sin framtid. En trygg sådan. Ett projekt som gynnar både spelare och klubb. 

Samma är det med Akinfenwa. Hopplärkan med bodybuilderkroppen som bytt klubbar 11 gånger, har rotat sig i Northampton. Två sejourer har gett 54 mål på sammanlagt 120 matcher. Ett bra snitt för den 29-årige anfallaren. Nära till barndomshemmet i östra London och med en hjältestatus i Northampton. Förre managern värvade in Akinfenwa just på grund av att han ville få en "crowd pleaser". Han fick det också. Det gynnar alla parter. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Någonstans får man följa hjärtat och känslan. Det är bara att låta det vara så.

1 kommentar:

Anonym sa...

Och nyss har samtliga dessa spelare vart i Millwall.

Grabban och Akinfenwa var dugliga och habila division 1 spelare medans Mcleod var totalt genom usel.

Jag sätter sålunda min peng på att McLeod inte håller en division högre medans Akinfenwa som var riktigt bra fast mycket skadad samt Grabban som var helt ok lätt klarar steget upp till Division 1.