TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 10 maj 2012

Paul Hunt är inte längre en Rover

Blackburns vice verkställande direktör Paul Hunt har sparkats sedan han efterfrågat tränaren Steven Keans avgång.

Enligt ett brev som läckt till sportsiten Sporting Intelligence, skall Hunt i december ha sagt till klubbens ägare att det var hög tid för Kean att lämna Ewood Park. Sporting Intelligence ansvarige utgivare, Nick Harris, bedyrar dock till BBC att läckan inte var Hunt själv.

Rovers har inte kommenterat det hela ännu, men Kean hävdar att han är hos klubben och "kommer stanna länge". Under en presskonferens igår passade han även på att meddela att han fortfarande har kontroll över omklädningsrummet, och att indiska företaget Venkys ägarskap är 100% rätt för klubben. Han vägrade dock att uttala sig om Paul Hunt.


I det beryktade brevet uttrycker Hunt att Keans ledarskap inte fungerar, och att han bör lämna.
Keans tid vid ratten har varit stormig, och många supportrar har varit upprörda över hur han tränat laget. Skotten tog över som manager i december 2010 efter att "Big" Sam Allardyce fått sparken.
Klubbens ägare, indiska Venkys, har också fått utstå massiv kritik för hur de styr den anrika klubben från Lancashire.

Hunts brev visar att han hade stora betänkligheter med var klubben var på väg redan före jul.
"Kean har tappat publiken och som ett resultat av det förlorade kvällens match. Han har tappat greppet över omklädningsrummet med - spelarna vill inte spela för honom längre", skrev han den 20 december, samma kväll som man förlorat mot Bolton.
"Det är tråkigt och en stor besvikelse, men vi måste agera nu för att rädda klubben. Styrelsen borde bli tillfrågad om vem som enligt deras åsikt bör bli vår nästa tränare".

I brevet insisterar Hunt på att han har klubbens bästa i åtanke, och att han även oroar sig över dess finanser.
"Jag har nu varit er vice verkställande direktör i ett halvår, och jag känner nu att jag måste skriva till er och be er göra betydande förändringar för att rädda klubben. Kanske för att slippa nedflyttning, men kanske även för att undvika att hamna i administration.
Vi tappar fans och kunder i en oroväckande snabb takt, och jag är mycket oroad över att supportrarna slutar gå på matcherna, slutar spendera och slutar engagera sig i klubben".

Sex månader senare är det alltså Paul Hunt själv som får ställa sin position till förfogande, detta bara dagar efter klubben förlorat mot Wigan och på så vis säkerställt relegering från Premier League. Årets sista, och för Rovers betydelselösa, match spelas på söndag mot Chelsea.

Inga kommentarer: