TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 6 maj 2012

Anrika Owls är tillbaka

Köerna var långa och folkhavet var massivt innan gårdagens match på Hillsborough. Förväntningarna var stora. Sista omgången av League One. Vem skulle följa med Charlton på direktbiljetten upp till Championship? Sheffieldklubbarna satt i förarsätet där Owls styrde. En seger skulle innebära uppflyttning till Championship. Så blev det också. Seger mot nedflyttningsklara Wycombe med 2-0 fick arenan att explodera. Den med väl godkänt beröm stora publiksiffran 38,082 åskådare vrålade och sjöng ut sin glädje. Ett tusental supportrar stormade planen i glädjescenerna som utspelades. Wednesday är tillbaka i Championship igen, serien man åkte ur 2010. Nu kommer satsningen. Ägaren Milan Mandaric påbörjade den i mars då han som en blixt från klar himmel meddelade att populära Gary Megson fått sparken. Ny in på Hillsborough var Dave Jones, en man som var fylld med revanschlusta efter flera floppår i Cardiff.

En taktisk förändring. En förändring som gav nytt liv, hopp och blod i den anrika föreningen. Dave Jones är obesegrad som manager i Wednesday. 13 matcher utan förlust där 10 stycken varit segrar. Den förre Cardiffmanagern får därmed suga åt sig av segerns sötma och en kryddig uppflyttning, något han bara suktade efter i Cardiff. Sheffield United då? 2-2 borta mot Exeter gav ingenting förutom en redan bokad play-off-biljett. Där får man ladda om igen. 
TLC välkomnar anrika Owls tillbaka till Championship. Ett steg i rätt riktning för en av de mest klassiska engelska fotbollsklubbarna.

Inga kommentarer: