TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 28 maj 2012

Steve Davis och unga Crewe skrev historia

Säsongens sista match i engelsk fotboll spelades igår då Crewe Alexandra vann mot Cheltenham och på så sätt tog klivet upp i League One. Lilla Crewe kunde efter 99 minuters spelad match på Wembley andas ut. Man var inför 24,029 åskådare på Wembley ett kvalsegrande lag. Hade du frågat managern Steve Davis om det scenariot i november förra året så hade han idiotförklarat dig. Då Davis tog över efter föregående legendaren Dario Gradi så hade han ett personligt krissamtal med ordföranden som bad honom; "-Gör vad du kan för att undvika en bottenplacering. Gör så att vi stannar kvar i serien..."

Ett halvår senare har Davis skrivit historia. En hjälte med gloria om huvudet. Fyra förluster på 32 matcher och en uppflyttning. Vad är framgångsreceptet? "-Jag tror på ungdomen. Att bygga och förädla." säger Davis idag. Det märks. Igår var nio av lagets 11 spelare direkt sprungna ur ungdomsakademin.

Handlar det endast om detta? Nja, lite mer än så faktiskt. Att ha klubbhjärta och brinna för sin uppgift är en annan del. Davis var en gång i tiden försvarare i klubben. Tidigare under säsongen har han försvarat färgerna vid sidan om. Igår kysste han klubbmärket. Äkta. Sådana som Steve Davis har all rätt till det.

Inga kommentarer: