TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 9 maj 2012

Förändringarnas tid i Gillingham

Målet och kravet för säsongen var en uppflyttning. Helst direkt men en play-off fungerade också bra. Det blev aldrig så för Gillingham denna säsongen. Kent-klubben stannar därmed kvar i League Two även nästa säsong. Det gör inte lagets manager. Andy Hessenthaler lämnar sin tjänst. Igen. Denna gången efter ett års arbete. Något tungt avsked eller sparken är det dock inte tal om. Populära Gills-profilen Hessenthaler omplaceras och flyttar upp ett steg i Gillingham-hierarkin och till en plats i styrelsen.
Andy Hessenthaler Klubbens VD Paul Scally säger till klubbens hemsida; "-Jag och Andy var besvikna vid säsongsslutet. Vi klarade inte av att leva upp till våra mål. Sådant händer. Nu vill vi ha in nytt blod i hela föreningen. Nya tankebanor och därför vill jag även lyfta upp Andy (Hessenthaler). i organisationen. Han har stor och bred kunskap och kontaktnät. Han känner till talangerna i grevskapet och kommer framöver att vara ansvarig för scoutingverksamheten och rekrytering inom klubben."

Men framförallt är Hessenthaler Gillingham i kropp och själ. Detta faktum väger tyngst. Det är runt sådana personligheter som en klubb och organisation skall fungera och snurra. 46-årige Hessenthaler har varit med länge. Som spelare mellan 1996-2000 och därefter som manager första sejouren 2000-2004 och från 2010 fram tills idag.

Han vet vad som behövs i klubben. Som manager fungerade det inte fullt ut. På en högre nivå får han större utsikt. Det är där det stora arbetet kan börja nu.

Inga kommentarer: