TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 19 maj 2012

Tredje gången gillt för Pompey?

Tidigare Portsmouth-ägaren Balram Chainrai har gjort ett fast erbjudande att köpa tillbaka den skuldsatta sydkustklubben.

Pompey har för närvarande £ 58m i skuld efter att tidigare ägaren Konv Sport Initiativ gick i konkurs.
Klubben är sedan tidigare skyldig Chainrai £ 19m men idag säger affärsmannen att han låter denna skuld avskrivas.

"Jag är en affärsman, men jag inser att klubben bara kommer att ha värde om det är framgångsrikt. Jag vill nu istället vända utvecklingen", sade Chainrai i ett uttalande.
Administratorn Trevor Birch från PKF visade att Chainrai erbjudande var den enda fasta köp som gjorts för den drabbade klubben, som skulle vara ur administration i början av juli om Pompeys borgenärer accepterar hans förslag.
Förslaget från Chainrai skulle ligga till grund för ett företag frivilliga avtalet (CVA) - den enda vägen förutom att vika att klubben kunde få ut av förvaltningen.
"Ingen vill se denna mycket älskade klubb kollapsa till antingen likvidation eller administration igen så det är viktigt att alla parter samarbetar för att skapa stabilitet tillbaka till Fratton Park", säger Birch.
"Det är det minsta som fans, personal och spelare förtjänar efter turbulensen de senaste åren."
För den Hong Kong-baserade affärsmanen Chainrai det skulle vara tredje gången han blir ägare till sydkustklubben.

"Jag vill nu vända saker tillrätta i Portsmouth och se klubben återfå sin rättmätiga position", tillade han.
"Framgången för detta mål kan endast uppnås om alla parter med ett egenintresse i klubbens verksamhet arbetar tillsammans.

"Låt oss inte vara några illusionister men: vi planerar att ta en klubb med allvarliga finansiella problem som inte kan fastställas över en natt.
"Jag har inte en magiskt trollstav men många viktiga inslag - en stolt historia, passionerade supportrar och en av landets högsta chefer - är redan på plats och ger en stark plattform på vilken vi hoppas kunna bygga stabilitet."
Även supporterklubbar har visat intresse av ett köp men detta är något som Birch tonar ner; "Det enda rätta för Pompey är en ägare med rutin och kapital. Annars kommer skeppet att tappa in mer vatten och till sist sjunka."
Hur detta slutar vet man aldrig. Pompey blöder och en snabb första hjälpen-räddning är att föredra oavsett vem köparen blir. Sedan kan man spekulera i hur det kommer att hålla. Först då vet vi.

Artikel sammanställd av; ELS
Signaturen ELS kommer från och med idag och framåt att publicera artiklar och texter. Välkommen säger TLC!

Inga kommentarer: