TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 23 maj 2012

Give Crossey one more chance

Leicester Citys Graham Cross är spelaren som gjort flest matcher för klubbengenom tiderna. Under 16 års tid, mellan 1960-1976, skulle han tjänstgöra på Filbert Street och göra sammanlagda 599 liga och cupmatcher. Den egna produkten som gått från pojklaget gjorde aldrig en dålig match från sina försvars och mittfältsplatser. En fullgod idrottsman med talang. En talang som även gjorde honom bra på fler idrottsliga områden. Crickett bland annat. Cross var en högerhänt batsman i Leicestershire Foxes där han vann blev Cupmästare 1975. Finalen krockade med en Leicester City-match och Cross fick välja själv. Han valde crickettmatchen. I efterhand har han ändå ångrat sig. En guldmedalj i crickett mot tvångstankar om 600 matcher i fotbollsklubben väger lätt idag. 
Klubbrekordet som spelare med flest matcher är och kommer förmodligen att förbli obesegrat men det finns en sak som väcker huvudbry hos Cross.
En match ifrån 600 stycken i Leicester lär ha gjort att Cross, idag 68-år gammal, erbjudit sig att ställa upp som avbytare i en City-match idag. Bara för några minuter för att få till de gyllene 600 insatserna. Vad dagens manager Nigel Pearson anser om saken har dock inte nått TLC men vi säger ändå; "Give Crossey one more chance" så blir han kvitt sina tvångstankar.

Inga kommentarer: