TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 12 maj 2012

McClean mordhotas efter landslagsbyte

James McClean har fått motta både hån och mordhot efter att det blivit klart att han går från Nordirlands U21-landslag till Irlands A-landslag.

23-åringen från Londonderry, som till vardags spelar i engelska Sunderland, vaknade i måndags till nyheten att han tagits ut till Irlands EM-trupp, av tränaren Giovanni Trappatoni. Något unge McClean självklart tyckte var mycket skoj.
Han satte sig i glädjeruset och twittrade:
"Absolutely honored and couldn't be happier to have been called up to represent my country at the Euros. No better feeling."

Han sa senare till the Mail: "-Att bli meddelad nyheten att få representera Irland har alltid varit något av en dröm för mig, och att bli förknippad med en del av spelarna jag själv växt upp med att titta på är väldigt speciellt. Jag är fantastiskt laddad inför att få möta upp resten av truppen och börja fokusera på EM-slutspelet."

Nyheterna möttes på det populära sociala mediet naturligtvis av många gratulationer, men även en hel del missnöje, skymfer, och till och med mordhot. En del av svaren var så pass grova att man valt att ta bort dom helt och hållet.

McClean, som har pass för både Nordirland och Irländska republiken, svarade genom att kasta lite bensin på elden;
"Love the dogs' abuse am getting of shock N.I fans, just worry about watching ur own country at the euros… oh wait #mybad #awkward haha"

McClean förbättrade därmed inte situationen och kommer en lång tid framöver lär få kolla sig över axeln både en och två gånger. En del klubbbyten, eller i detta fall, landslagsbyten (vilket inte är en vanlig händelse) gör man inte. I McCleans fall är det en mycket vågad chansning. I synnerhet ur ett hälsoperspektiv.

Inga kommentarer: