TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 7 maj 2012

'Pool städar upp i affärerna, går £50 miljoner back

Anrika Liverpool FC redovisar röda siffror i bokslutet för föregående års ekonomi. 50 miljoner pund har läckt från klubbens tillgångar.
Största delen av bakslaget härleds till de planer man hade på att bygga ny arena, men även Roy Hodgson syns i det negativa resultatet.

När nya ägarna Fenway Sports Group (FSG) tog över i oktober 2010 såg man till att radera skulder till ett sammanlagt värde av 200 miljoner pund. Nu visar nya uppgifter att man utöver dessa belopp även skrivit av 35 miljoner pund på det nya stadiumprojektet, Stanley Park.
Till det kommer även knappa nio miljoner pund i lönekostnader, däribland inklusive Hodgson, som som bekant sparkades efter 191 dagar på jobbet, samt förre VD'n Christian Purslow. 

Nuvarande verkställande direktör, Ian Ayre, menar att trots förlusterna är klubben i mycket god form.
"-Jag tror att vad dagens siffror visar är att vi har genomgått en fas det senaste året, vilken har inneburit att vi har städat upp i våra finanser och affärer", säger Ayre.

Föregående ägare Tom Hicks och George Gillett övergav långt gångna planer på den nya arenan Stanley Park när de tog över 2007, och gav istället en arkitektfirma från Dallas (USA) vid namn HKS uppdraget att komma med en ny arena med kapacitet för 70000 åskådare.

FSG skrotade i sin tur det projektet ganska omgående efter sitt övertagande, då man ansåg det vara ofruktbart. Detta resulterade dock i att man blev tvungna att betala juridiska, såväl som planerings- och designavgifter á totalt 35 miljoner (!) pund.

Ayre säger till klubbens officiella hemsida att stadion, och dess design, inte var ett gångbart projekt för klubben, som redan dragit på sig en hel del kostnader. 
"-Jag tycker att det är viktigt att vi fortsätter röra på oss, och att vi lägger det bakom oss i våra finanser. Vilket vi nu har gjort", avslutar Ayre.

Inga kommentarer: