TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 18 maj 2012

Matchen "lilla" Bury aldrig glömmer.


Knappast någon har väl undgått den dramatiska avslutningen i Premier League förra helgen, Manchester City vann sin första ligatitel på 44 år men alla vet ju att det mer ofta än sällan varit tungt för klubbens härdade supportrar. I februari 1998 såg det riktigt illa ut, efter att ha förlorat mot Greater Manchester-grannarna Bury FC var klubben på väg mot dåtidens tredje division. Bury's manager Stan Ternent håller matchen som hans bästa fotbollsminne. "Vi hade redan mött dem på Gigg Lane och där spelade vi ut dem trots att det enbart blev 1-1. Vi åkte till Maine Road som "lilla Bury" men vi visste att vi hade ett bra lag."

Bury vinner helt oväntad på ett fullsatt Maine Road, mittacken Paul Butler gör matchens enda mål mot klubben han följt under hela sin uppväxt. Ternent minns att besvikna City supportrar äntrade planen vid slutsignalen. "Från någonstans i tumultet kommer det en herre och kastar sin säsongsbiljett vid spelartunneln, frustrerat skriker han "Detta är pinsamt det är bara lilla Bury!"
"Ja vi kanske är lilla Bury men vi spöar ändå er", minns Ternent att han tänkte vid tillfället. Annat ljud var det i skällan i söndags och man har svårt att tänka sig någon riva sin säsongsbiljett på Etihad då.

Inga kommentarer: