TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 20 juni 2012

Den hetlevrade holländaren

Crawley Towns målvakt Michel Kuipers är en hårdbarkad man. Den förre Brighton-keepern som spenderade 10 år och gjorde 247 insatser mellan stolparna för Seagulls är känd för sitt temperament. Många är de motståndare och även lagkamrater som fått bekänna färg i olika situationer. Den 37-årige holländaren kan stå upp för det också. Kuipers tjänstgjorde en gång i tiden som marinkårssoldat i Nederländernas försvar. En lagkamrat från tiden i Brighton lär ha sagt; "-Man kritiserar inte Kuipers om man inte vill fara illa. En mittfältare i Hull City råkade göra detta misstag för några år sedan och har förmodligen fortfarande ont i bröstkorgen efter den händelsen."
Så jobbar Kuipers. Anfall är bästa försvar. Även då det kommer till vänner. Inskolningen i Crawley 2010 blev inte vad de nya lagkamraterna hade trott. Ett practical-joke gick över styr och Kuipers tappade alla spärrar...
Det blev långa samtal mellan de bägge parterna tillsammans med dåvarande managern Steve Evans.

Detta lär ha smittat av sig på debuten i Crawley. Den första månaden i klubben blev Kuipers utvisad två gånger. Managern Steve Evans, känd för sin egen lynnighet skall då ha sagt; "-Jag har sett en del inom fotbollen men aldrig någon med en sådan kort stubin som Kuipers. Han tar ingen skit alls."
Den sista utposten skall vara en trygghet för hela laget...
Kuipers håller fortet själv.

Inga kommentarer: