TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 22 juni 2012

Macclesfield är nere för att vända

Macclesfield Town's Moss Rose groundMacclesfield spelar nästa säsong i Blue Square Premier. Det är första gången sedan säsongen 1996/97 som The Silksmen spelar utanför Football League. Det är ingen plats man vill ha i framtiden. Klubben har meddelat att man satsar på att ta sig tillbaka till League Two och presenterade idag mannen som skall ta dem dit. Colin Reid lämnar Bishops Stortford och har skrivit på för jobbet som First Team coach i klubben. 

Reid har ett stort kontaktnät efter att ha arbetat i Tottenham, West Ham, Charlton och Leyton Orients akademier och känner till de flesta spelarna i London-regionen. Klubbens manager Steve King handplockade sin medhjälpare och strör superlativ över Reid; "Vi delar samma fotbollsfilosofi. Reid är extremt kunnig inom området och har ett kontaktnät som få. På grund av honom kommer vi kunna locka till oss både unga och gamla spelare, spelare som aldrig annars hade gått till oss."

Nytt blod in i en organisation på dekis och med ett självförtroende därefter. Reid blir en frisk fläkt i Macclesfield och TLC tror redan idag att klubben kan vara nere för att vända. Aldrig lätt för en nedflyttad nykomling att göra en sådan bedrift men med detta nyförvärv så blåser vindarna med Macclesfield för första gången på länge.

Inga kommentarer: