TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 14 juni 2012

Where do you go from here?

Och där sade Tottenham Hotspur Football Club tack, hej och adjö till Harry Redknapp. Tränaren som har tagit laget till en ny nivå, lyft dem från ett utsatt läge och fått Tottenham till Champions League fler första gången. Efter 4 år är nu det förhållandet slut. Är det inte konstigt? Inte så värst, om vi tittar lite på situationen.

Tottenham låg på nedflyttningsplats när Harry Redknapp tog över. Han räddade upp den säsongen och fick in ett nytt, snabbt och underhållande spelsätt. Klubben siktade uppåt, och fick smak på toppstrid och efterhand Europa-spel.
Harry Redknapp har alltid haft smak på pengar och ära. Därför var det fullt naturligt att han mer än gärna spelade med i det mediaspel som var i samband med att marken under tidigare förbundskapten Capello började gunga. Hos bookmakers var Redknapp knappt(!) spelbar som ersättare. Kanske hade Harry börjat planera för en sommar i Polen/Ukraina, och en höst med stundande VM-kval.
Vi skall komma ihåg, som Erik Niva mycket riktigt påpekade, att här är en man som gladeligen lämnade Portsmouth för Southampton, och sedan tog vägen tillbaka igen. Lojalitet är ovanligt i den moderna fotbollen. Och hos den inte lika moderne Redknapp. Nu hade han målat in sig i ett hörn. Det var förbundskapten-rollen eller inget. Det blev det sistnämnda.

Tottenham såg nog ingen annan utväg. Man satt med en manager som ganska öppet gärna deklarerade att han var sugen på något annat. Och som därefter, bara för en dryg vecka sedan, hade mage nog att gå ut och kräva nyförvärv deluxe, för att kunna uprätthålla Spurs nivå, med kamp om CL-platser. Daniel Levy med kompisar tänkte att "visst skall vi satsa. Men vi gör det med någon annan, en yngre förmåga som känner att Tottenham är stället att vara på. Inte med någon som bara råkade bli kvar.".

Vem tar över? David Moyes ryktas ligga bra till. André Villas Boas är ledig och ung/lovande. Redknapp? Ja, pensionsåldern är uppnådd. Men det finns alltid en annan klubb, på andra sidan vägen. Pengar och äregirighet går aldrig i pension.

Inga kommentarer: