TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 25 juni 2012

Stökigt i Bedford efter Englands EM-debacle

Besvikelsen var stor efter Englands uttåg ur fotbolls-EM igår, inte minst i Bedford. Polisen beräknar att runt 1200 engelska supportrar följt matchen på pubar runt om i staden och efter förlusten kunde runt 150 stycken inte hålla känslorna tillbaka. Gruppen med engelska supportrar tog sig till Russel Park för konfrontera firande italienska fans. Bedford har en stor del invånare med Italiensk påbrå då många under andra världskriget flydde till staden för att börja nya liv och dessa blev givetvis måltavla för de besvikna engelsmännen.

Mark Turner vid lokala polisen poängterar att ordningen snabbt var återställd men att det var en mycket otrevlig situation för oskyldigt firande italienare då deras fordon bland annat attackerades efter att de bildat en liten konvoj.
"I det stora hela har turneringen inte skapat några problem här i Bedford men igår förstördes det tyvärr av ett par idioter".
 Det hela skall ha avslutats med att tre personer greps för bland annat misshandel och skadegörelse meddelar Bedfordshire Police.

Inga kommentarer: