TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 24 juni 2012

Mardrömmen fortsätter för Darlington.

Att Darlington har haft finansiella problem har varit allmänt känt en längre tid, nu kommer ett nytt bakslag för klubben som åkte ur BSP denna säsongen. Tack vare att de nya ägarna DFC 1883 Ltd inte fått sitt CVA (Credit value adjustmen) gå igenom i rätten tvingas man nu lämna även Blue Square North. CVA är ett upplägg för hur man skall betala av Darlingtons skulder och tack vare att förslaget nekades existerar alltså inte Darlington längre och den förening som träder in i Northern Premier League är en nybildad klubb.

Laura Drew som arbetar för DFC 1883 Ltd är besviken. "Det känns som en käftsmäll, vi kände att vi hade ett bra upplägg och är otroligt besvikna att FA inte gick med på villkoren. Nu får vi helt enkelt ta inspiration från klubbar som Chester, Wrexham och andra som gjort samma resa."
Som om inte detta vore nog kommer även den nybildade föreningen, som inte har ett namn än dela arena med Shildon AFC som man även möter i serien. £25,000 kostar kalaset som innebär att "Quakers" supportrar får en över tre mils resa till sina kommande hemmamatcher på Dean Street.

Inga kommentarer: