TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 7 juni 2012

Inget kraftverk för Chelsea


Det är det snyggaste landmärket i hela sydvästra London. Battersea Power Station är inte vilket gammalt kolkraftverk som helst. Beläget längs med the Thames på Batterseasidan nära bron till Chelsea har det figurerat flitigt i brittisk populärkultur. Det syntes i Alfred Hitchcocks film "Sabotage" och prydde både omslaget till Pink Floyds skiva "Animals" som baksidan på Morrisseys "Bona Drag" skiva. 

1983 togs verket ur bruk, Grade II listades  och sedan dess har diskussionerna kring dess framtid varit i det närmaste oändliga samtidigt som byggnaden stått och förfallit. Ett av de mer intressanta förslagen kring dess framtid kom från Chelsea FC som ville bygga om verket till en fotbollsarena med plats för mellan 65 000 och 75 000 åskådare samtidigt som de lovade att behålla byggnadens befintliga kultförklarade skorstenar. 

Chelsea var en av totalt 15 intressenter som lämnade in seriösa bud när byggnaden nyligen lades ut för försäljning. Men Chelseas jakt på mark i närområdet för sin nya arena lär fortsätta. Idag meddelades nämligen att ett malaysiskt företag har valts ut för "exklusiva förhandlingar" och så till vida inte de förhandlingarna går i stå kan Chelsea vinka adjö till sina planer på att flytta in i kolkraftverket. Vi andra kan bara hoppas att det malaysiska företaget har vett att vårda Battersea Power Station och önska Chelsea lycka till. Att hitta tillgänglig mark för en fotbollsarena i det tätbebyggda och tokdyra Chelseaområdet är inte det lättaste...

Inga kommentarer: