TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 24 juni 2012

Supporterorganisation lägger motbud på Pompey

Supporterorganisationen Pompey Supporters Trust (PST) har lagt ett bud på fotbollsklubben, och hoppas därmed kunna pressa ut den tidigare ägaren Balram Chainrai ur bilden. 
Inkassoföretaget Begbies Traynor Group som har hand om administrationen av den hårt ekonomiskt utsatta klubben har bekräftat budet.
Chainrais företag, Portpin, har lagt in ett förslag på en företagslösning där klubbens fordringsägare får en en viss ersättning för utestående skulder, och nu återstår det att se om PST's bud matchar detta.
Fordringsägarna skall hålla ett möte under måndagen, och där kommer samtliga bud att gås igenom. Vinnande budgivare kommer fortfarande att ha ett stort jobb framför sig om man vill nå en lyckad utkomst. Den största uppgiften blir naturligtvis att fortsätta jobba och förhandla med klubbens fordringsägare.
Klubben har för närvarande svindlande 58 miljoner pund i skulder, sedan deras förre ägare Convers Sports Initiatives tvingades gå in i administration. 
Andra fordringsägare är det brittiska skatteverket, och inte minst - Balram Chanrai, som har hela 19 miljoner pund att kräva in. Något som naturligtvis försvårar för PST.
Klubbens största enskilda krav verkar dock ligga hos spelarfacket Professional Footballers' Association, på runda 24 miljoner pund, men den summan verkar enligt Begbies Traynor Groups jurister vara förhandlingsbart. Läget är dock så pass kritiskt att samma jurister i förra veckan gick ut och varnade eventuella budgivare att om man inte kommer med realistiska bud nu så är det konken nästa.

Supportrar till klubben har fått skänka, utan motkrav naturligtvis, minimum tusen pund till PST för att hålla budet vid liv och fem stycken individer har gått in med en över miljon pund vardera. "-Om vi får möjligheten av klubbens fordringsägare att att över Portsmouth FC, så är vårt mål inställt på att få ett slut på den fruktansvärda ekonomiska vanvård klubben har lidit under de senaste åren, och se till att vi aldrig hamnar här igen" säger Ashley Brown, ordförande för PST, och fortsätter "-vårt bud kan naturligtvis inte rätta till alla fel som begåtts, men vi kan se till att de inte begås igen och vi tror att vi erbjuder det bästa alternativet för klubbens och samhällets framtid". Ordföranden i Portsmouths kommunfullmäktige, Gerald Vernon Jackson, säger att han välkomnar PST's bud, men beklagar att staden inte kan bidra med ekonomisk hjälp då staden och PST värderar klubbens tillgångar, främst arenan Fratton Park, olika.

Inga kommentarer: