TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 19 juni 2012

Gå direkt i fängelse, utan att passera gå...

Tre stycken Glasgow Celtic-supportrar dömdes i förra veckan till fängelse för att ha stört den allmänna ordningen utanför Celtic Park den 28 oktober 2009 då hemmaklubben mötte Hearts.
Trion, som samtliga är dömda tidigare, tilldelas 12, 15 respektive 24 månader bakom lås och bom. Två av de dömda får även sju års avstängning vardera från all skotsk fotboll, den tredje kom undan med "bara" fem års avstängning då han inte har några tidigare fotbollsrelaterade domar. Alla tre får under avstängningen så kallad anmälningsplikt, och måste således infinna sig på sina lokala polisstationer  när Celtic spelar.
Rätten fick under förhandlingarna veta att ingen av de åtalade varit på själva matchen, utan befunnit sig utanför arenan. De hade där ingått i en större grupp som skapade oreda, skrek, svor och utmanade andra supportrar att slåss. Det hela var så ruskigt att ridande polis fick inkallas!
Efter att ordningen återupprättats stod totalt 12 supportrar inför rätta. Nio utav dessa befanns dock oskyldiga, och resterande tre fick alltså saftiga straff. Utan att egentligen ha skadat någon, eller något.
Sheriff Kenneth Mitchell förklarade för de tre att dom gjort sig "-skyldiga till allvarligt störande av den allmänna ordningen. Jag finner att ärendet är av en sådan magnitud att det enda passande straffet är ett av frihetsberövande karaktär!"


Dramatiskt värre.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så skulle vi ha det i mesiga sverige!!