TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 7 juni 2012

RIP Cardiff City.



Efter debaklet och ramaskriet som följde Wimbledon och MK Dons, trodde vi att vi kanske skulle slippa se liknande händelser inom brittisk fotboll, ack så fel man kan ha. Det är nu alltså officiellt att Cardiff City kommer att spela i rött kommande säsong. Det kontroversiella beslutet kommer genomföras trots de högljudda protesterna som mötte förslaget när det först läckte ut under säsongen. Enligt klubbens investerare från Malaysia heter det att det finns mer "potential" i ett byte till röda dräkter. Tydligen skall färgen ha en spirituell betydelse i just Malaysia men vad Malaysia har med Cardiff City aka Bluebirds att göra är fortfarande undertecknad osäker på och om nu dessa asiatiska ägare är riktiga fotbollsfans, varför investerar de inte i en lokal klubb?

Cardiff's chief executive Alan Whiteley uttalade sig på Cardiff's hemsida " Vi förstår vad det innebär att följa Cardiff City men vi måste å andra sidan realistiska och tänka framåt. färgen röd är en färg allmänheten förknippar med Wales."
Det är ingen hemlighet att Cardiff blöder ekonomiskt, det rapporters om att klubben förlorar £1 miljon i månaden och någonting måste göras. Tyvärr räckte det inte mer de asiatiska investerarna att enbart skjuta till pengar i en anrik klubb utan någonting skall man ju ha tillbaka för besväret. Döm av min förvåning när Cardiff Supporters trust ordförande Tim Hartley välkomnar beslutet: Vi välkomnar investeringen i klubben, att betala av lån och skulder". Inte ett ord om Red Dragons. 

För mig är det en gåta att ordföranden och även vissa supportrar för den delen är villiga att gå med på detta, är pengar, framgång och titlar verkligen allt i dagens fotboll? Betyder inte tradition och historia någonting längre? Cardiff City må ha skulder, de må vara på ruinens brant men som fotbollssupporter hade jag hellre sett min klubb gå i konkurrs än att bli Malaysia FC. vad spelar investeringarna för roll om det ändå blir en i stort sett ny klubb? Hellre Bluebirds i confrence än Cardiff Red Dragons (vars logga min tioåriga kusin kunde gjort bättre) i Premier League.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bedrövligt. Stakars supportrar.

Anonym sa...

Dom flesta lag i brittisk fotboll har bytt färg på sina tröjor åttminstone en gång , och det var nog samma "misstro" från deras supportrar då oxå....
Men historien får utvissa ....
Vissa lag har det ju gått bra för.....