TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 13 juni 2012

Vänder turen för Nottingham Forest?

Nottingham Forest är en av de kanske mest klassiska engelska fotbollsklubbarna. Man grundades 1865 och var 1889 en av de 12 klubbarna som skapade Football Alliance. Football Alliance slogs 1892 ihop med den rivaliserande associationen Football League. År 1898 stod man som segrar i FA Cupen. 1898 var även året man flyttade in på klassiska arenan City Ground, vilken man än idag spelar på.

The Reds hade dock sin storhetstid under perioden 1975 - 1993, med tränarikonen Brian Clough vid rodret. Man lyckades under denna tid ro hem inte mindre än en ligaseger, två stycken raka europacupsegrar, samt fyra ligacupvinster. Efter att Cloughs 18 år på tronen tagit slut har klubben varit en yoyo i serierna, och klubben har sedan 1999 fått se sig vistas utanför Premier League; För närvarande spelar man i The Championship, där man slutade på en 6:e plats då serien summerades.

Klubben har varit till salu i snart ett år, men försäljningen har försvårats då den tidigare ägaren hastigt gick bort i februari. Nu verkar dock nya intressenter finnas på banan, och klubbens verkställande direktör Mark Arthur erkänner att det finns inte en, utan flera spekulanter.
Glädjande nyheter för både anställda och supportrar som gått igenom en svår tid utan egentliga ägare eller resusrer.
Inom tio dagar hoppas klubben kunna presentera mer konkreta nyheter, men innan dess vill man inte säga så mycket mer. 
"-Vi vet inte vilka dom är, eller var dom kommer från. Vi hoppas att dom kommer finnas på plats tills den nya säsongen startar, men vi kan inte garantera något. Affären hanteras inte av någon inom klubben och allt vi kan göra är att svara på de frågor som riktas till oss", säger Arthur. Han fortsätter: "-Det finns ingen uttalad aspekt vad tid gäller för tillfället. Vi har gett dom de datum vi har för när spelarna kommer tillbaka och när säsongen börjar. Men om ägarna vill ha en inverkan på klubben kommer dom behöva vara i Nottingham, ju förr dess bättre."

Inga kommentarer: