TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 14 juni 2012

Malky Mackay försvara Cardiff's nya ägare.

Cardiff City's manager Malky Mackay upmanar nu klubbens supportrar att visa stöd till de nya ägarna, Tan Sri Vincent Tan och Dato Chan Tien Ghee har hamnat i skottgluggen efter att man valt att ändra klubbens blåa dräkter till röda, samt ändra klubbens emblem.
"Jag förstår att supportrarna känner att klubben tas ifrån dem men å andra sidan har jag upplevt när Cardiff var ett par timmar från konkurrs och det vill jag inte uppleva igen".

Man kan tycka vad man vill men det går inte att komma ifrån det faktum att de asiatiska ägarna enbart gör detta för att få klubben populär i sitt hemland och därmed kunna tjäna pengar på klubben, det är så billigt och så dåligt. Det räckte alltså inte med att investera i en redan etablerad anrik förening som med lite tid säkert lyckats ta steget upp i PL och etablera sig där om allt velat sig väl, utan det viktigaste är snabba pengar.

Malky Mackay har ryktats vara på till Norwich men bekräftar att han tänker stanna i klubben kommande säsong och med pengar att spendera förstår man givetvis varför, Mackay fortsätter:
"Vi måste förstå att Vincent Tan är här av den goda viljan, han är seriös och vill faktiskt klubben väl."
Frågan är hur många Bluebirds som håller med om detta, i deras ögon har han redan gjort det värsta någon kan göra mot en supporter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

KLubben populär i deras hemland är nogd et dummaste argument jag hört.

malaysia har visat engelsk fotboll sedan tidiga tipsextra dagar. likväl supportrar man ebart de största lagen. Cardiff skiter man fullkomligt i vare sig de är mittenlag i PL eller där de ligger nu.

Killen har bytt till rött av en enda anledning. han är kines och kineserna menar att röd färg ger lycka-välstånd. Att komma dragande med att laget skall bli poppis i Malaysia är urbota dumt. Då hade en malay fått köpa det.

man kan ju se hur poppis QPR är som ägs av nationalikonen Tony Fernandes. Ah dumheter.

Mad Cyril sa...

Jävligt svårt att tyda vad det är du vill få fram, Tan Sri Vincent Tan är född i Malaysia och därmed inte kines. Jag vet mycket väl vad rött betyder i vissa delar av Asien och självklart är det ett PR-trick för att höja profileringen kring klubben där, annars hade han självklart inte gjort det. Lättare att få supportrar till en relativt okänd klubb om asiater kan relatera till den, eller hur?

Anonym sa...

Mad Cyril - Vincent Tan är kines. Han är malaysisk kines. Kineser bor inte bara i Kina...
Vincent växte upp i Johor State i södra malaysia och har gjort sina pengar via McDonalds och sedan via jättekonglomeratet Berjaya. Berjaya har för övrigt blå logga...

Och ja, jag har både arbetat för mannen samt känner hans som relativt väl.

Nej, man kan inte få supportrar till Cardiff i Malaysia oavsett om klubben är röd eller blå. Så till vida man inte gör en Man City och vinner ligan och cupen då kommer supportrarna ändå. I Malaysia och Singapore båda Vincents marknader gäller bara segrar om man skall få fans. Cardiff kan gå från tio till tjugo fans om de går upp i premier league men därefter tar det stopp.

Vår käre dato Vincent har inte pengarna att göra en Man City, inte är han heller en omtalat vidskeplig man så klubbens färg och identitetsbyte får man säka på annat håll.
Källor i Malaysia säger att hela förslaget är framtaget av en grupp reklambyråfolk i UK, USA och Singapore som räknat på bästa sätt att bygga en gemensam storklubb i Wales.

Att ens tro att overseas chinese skulle stödja klubben mer pga av färg eller drakar är en Europeisk tolkning som hör hemma på Uppsala rasbiologiska institut.

Mad Cyril sa...

Haha han är Malaysisk medborgare och det var det jag gick på, varför hakar du upp dig på det? Du har upenbarligen problem med mina reflektioner, att enbart bygga en storklubb i Wales har verkligen sina begränsingar då folk i Wales som inte är Cardiff antingen följer ett annat lag från Wales eller annan storklubb i UK, att exponera klubben i Asien däremot skulle kunna innebära stora intäkter och inte alls en så begränsad "fanbase" att nå ut till.

"The changes to the home kit and badge introduced as a consequence of the investment package are designed to help the club to develop its brand and to allow it to expand its appeal to as wide an audience as possible, with a view to delivering local success via an international and diverse market."

Från Cardiff's hemsida. Möjligt att det är dömt att misslyckas som du uppenbarligen menar dock kan man man inte komma ifrån att det handlar om att nå ut till en bredare krets. Finns ingen som helst anledning att ens byta emblem och tröjor om man inte tror att det skulle ge större exponering runt om i världen. Sen att asiatiska investerare händelsvis byter till rött och till ett emblem med drake tänker jag tolka hur jag vill...