TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 9 februari 2009

The Battle Of Elland Road!

Bäddat för stormatch i League One ikväll.
På Elland Road i Leeds tar hemma laget Leeds United emot Millwall som inför dagens match ligger på den sista play-off platsen, sexa medan hemmalaget huserar strax under med fem poäng upp. Tresor Kandol var utlånad från Leeds till Millwall tidigare under säsongen. Då Millwall lade ett bud på honom under januari-fönstret så tyckte Leeds att budet var för litet.
Förhandlingarna gick i stöpet och Kandol gick istället på lån till Millwalls lokalkonkurrent Charlton.
Kandol var lagets bästa målskytt fram tills han lämnade klubben men med publikfavoriten Neil ”Bomber” Harris bredvid Alexander i anfallet kan Millwall fortsätta jakten på The Championship. Inför dagens match är det en del skador itruppen.Millwall är ett bra bortalag som vunnit hälften av sina bortamatcher och hållit nollan i 4 av dom.
Leeds däremot vill inget hellre än att vinna. En revansch efter senaste förlusten lagen emellan.
Försvarsspelet har dock varit helt under isen under säsongen.

De bägge lagen har varit rivaler i decennier både på planen, läktarna och gatan.
Supportrarna till de bägge lagen tillhör Englands värsta och polisen har stormobiliserat inför matchen. För att förhindra bråk vid insläppen och biljettluckorna har polisen istället gjort så att man välkomnar Millwalls supportrar utanför staden vid en bensinstation och på densamma finns det biljetter att köpa till kvällens match.
Det är med andra ord bäddat för en stor match på många plan.

Inga kommentarer: