TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 25 februari 2009

Från superlöfte till utlånad svikare!


Nämn Wayne Routledge namn för en supporter till Cardiff så lär du få en ilsken blick mot dig. Från att suttit i Aston Villas frysbox till att ha blommat ut, fått självförtroendet tillbaka och börjat prestera som utlånad till Cardiff, så gjorde han valet att svika Cardiff,lagkamraterna och fansen för att skriva på för nyrika Queens Park Rangers där det enda motivet till flytten var högre lön.
24 åriga högermittfältaren Routledge inledde 2001 sin karriär i Crystal Palace där han gjorde så bra ifrån sig att Tottenham 2005 kontaktade Palace för att värva Routledge.
I Tottenham fick han holländaren Martin Jol som manager och var delaktig i det lag som kom att bli det mer intressanta och unga Tottenham, något som tidigare varit ett okänt begrepp då man talat om Tottenham. Wayne Routledge var 20 år gammal då Tottenham värvade honom och hans sågs då som ett superlöfte. En spelare som kunde gå hur långt som helst.
Förväntningarna var skyhöga på den 170 centimeter lilla liraren från Sidcut.
Inledningen i Tottenham började dessvärre illa. En fotskada höll Wayne borta från fotbollen en längre tid och då han kom tillbaka så kunde han inte konkurrera om platsen. Spurs lånade istället ut Routledge till ligakonkurrenterna Portsmouth och Fulham.
Självförtroendet var borta och den spelare som Martin Jol värvat 2005 var inte densamma.
Inför säsongen 2008 såg dock Aston Villa och Martin O´Neill potential i Routledge.
En oslipad diamant. O´Neill ville satsa på Routledge och värvade honom till Birminghamklubben. Men återigen fick Routledge se sig besegrad av konkurrens.
Mittfältet i Aston Villa höll mycket hög klass och istället fick Routledge återigen se sig uppsatt på låne-listan.
Championship-klubben Cardiff City drogs med skador på mittfältet och suktade efter en spelare med meriter, erfarenhet och skicklighet. Då man kontaktade Aston Villa om Routledge så tog det inte lång tid innan de båda parterna var överens.
Routledge kom till Cardiff och Ninian Park med hopp om mycket speltid, det lossnade för Routledge och klubben fick snabbt in en ny dimension i spelet.
Cardiff och supportrarna älskade sin mittfältare. Känslorna var ömsesidig från Wayne.
Detta till trots svek han Cardiff. De muntliga löftena var helt glömda då han till sin agent lät meddela alla involverade i Cardiff om flytten via SMS.
”-Jag ville hem till London” är en av de få kommentarer Wayne skall ha sagt till journalister om sin flytt till Cardiffs konkurrenter QPR.
Skall sanningen fram så var det nog snarare lönechecken hos de nyrika QPR som lockade mest.

I kvällens drabbning mellan Cardiff och Queens Park lär det blåsa hett om öronen för Routledge.
Fansen har inte glömt hans svek och buropen lär hagla tätare än 100 pund-sedlarna han har i dagslön.

Inga kommentarer: