TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 25 februari 2009

Darlington försatta i administration!

Darlington försattes i dag i administation och blir den fjärde klubben i League Two som drabbas av poängavdrag denna säsong. 10 poäng blir man av med och faller från 7:e till 11:e plats i tabellen och det kommer bli svårt att nå någon av play off platserna till League One.

Förvaltningen av klubben kommer skötas av Dave Clark från firman Brackenbury Clark & Co och målsättningen är att administationen skall upphöra inom sex månader.

Ordförande George Houghton skyller på olyckliga omständigheter, globala finanskrisen och hoppas att detta är det bästa sättet att få tag i ny ägare.

Fler lag i League Two riskerar samma öde och det sägs att Chester står näst på tur och att det kommer ske inom de närmsta veckorna. Tabellen kan ändras en hel del framöver och ironiskt nog kan klubben som straffats hårdast, Luton med -30 poäng denna säsong överleva tack vare att andra klubbar drabbas.

En oerhört tragisk utveckling, där PL-klubbarna blir rikare och rikare och resten av den engelska fotbollen från championship ner till Conference utarmas och det är hög tid för FA att ta sin ansvar och se till att trenden bryts.

Inga kommentarer: