TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 4 februari 2009

Stilfulla Argyle!

Staden Plymouth ligger i sydvästra England vid de båda floderna Plym och Tamars mynningar och har en av världens största naturliga hamnar. 244.400 invånare bor i staden som historiskt sett är en betydelsefull flottstad där blandannat Mayflower seglade ut ifrån då nordamerika skulle koloniseras på 1600-talet. Passagerarna på båten Mayflower kallades för pilgrimmar och utvandrade för att de hade en annan syn på kyrkans bild av kristendomen.
Plymouth Argyle grundades 1886 och kallas "The Pilgrims". I staden utövas idag religion istället på hemmarenan Home Park där man ser laget Plymouth Argyle spela sina matcher i mittenskiktet av The Championship. Arenan bombades liksom större delar av staden till ruiner av tyskarna under Andra Världskriget.

Klubben har aldrig spelat i högsta ligan däremot har den serbisk/svenska Bojan Djordic spelat för klubben. Efter alla sina misslyckade försök i andra klubbar så uppges han ha trivts i Plymouth och det kan jag förstå. Klubben har en lång historia spelandes i grönsvarta tröjor.
Som ni ser och förstår så är det ju hemmatröjan från 1973/74 som är den största juvelen i klubbens arkiv.

Inga kommentarer: