TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 7 februari 2009

Chansen till ligaguld finns kvar!

Chansen till ligaguld nummer 19 finns kvar. Mycket turlig seger i dag, 3-2 borta mot Portsmouth och återigen startade Torres på bänken. Det är uppenbart att Torres inte är helt okej och med tanke på det framstår försäljningen av Robbie Keane som mycket underlig, på gränsen till tjänstefel. Föruton Torres har man Ngog som ännu inte har kvalitéer att prestera på högsta nivå och kämpen Dirk Kuyt som numera är att räkna som höger mittfältare.
Att sälja Keane utan att köpa en ersättare är rejält korkat och jag har mycket svårt att se att detta kommer hålla hela säsongen. Benitez verkar tappa tålamodet snabbt med anfallare, Bellamy och Crouch är andra som drabbats av detta.
De ekonomiska detaljerna i Keaneaffären gör mig mörkrädd. Inköpt i somras för ca 20 miljoner pund, presterat hyfsat och sedan såld för 16 miljoner pund bara ett halvår senare. Med tanke på att Tottenham mer eller mindre var desperata att få tillbaka Keane borde man krävt bättre betalt.
Nu ligger det andra grejer bakom, intriger och prestige mellan manager, VD och ägare. När det gäller Benitez kontraktsförlängning är det en fråga som är olöst, Benitez vill ha sista ordet när det gäller spelarköp och bestämma helt över den tilldelade transferbudgeten. Så har det inte varit tidigare.
Sommaren 2008 vill Benitez spendera i runda slängar 20 miljoner pund på engelske landslagsmannen Gareth Barry från Aston Villa. Ägare/VD tyckte det var för dyrt och valde som sagt att spendera pengarna på Keane istället. Benitez fick en spelare han inte ville ha och visade under vintern en riktigt konstig sida av sig själv. När Keane kom igång ordentligt, först genom ett kanonmål mot Arsenal på Emirates och sedan 2 mål hemma mot Bolton blev han bänkad och sedan placerad på läktaren. Istället spelade han Ngog som inte är i närheten av samma kvalité som Keane.
Nu var det hans egen ära som han såg till och inte till lagets och klubbens bästa. Svagt av Benitez. Sedan får jag ju hålla med honom på ett annat sett, givetvis måste nyförvärv godkännas av mangern. Det är ju trots allt han som ska skapa ett lag och leda det mot toppen.
Nu får det vara slut på gnället från mig och se till det positiva.
Liverpool gick tack vare dagens tre poängare upp i ledning i Premier League men riskerar att petas ner av Manchester United om de tar poäng i morgon mot West Ham på Upton Park.

1 kommentar:

Anonym sa...

Liverpool kan dra åt helv... och nästa säsong lär väl jag få se Pompey där de brukar hålla till.
Fördelen är väl billigare biljetter....FAN