TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 11 februari 2009

Spanska sjukan i Wales!

Manager Roberto Martinez vill.
Jordi Gomez vill det också.
Frågan är om Espanyol vill?

Det är senaste tiden fråga och samtalsämne i Swansea.
Gomez är älskad av klubbens supportrar efter en mycket lyckad tid i Swansea. Med sin explosiva och tekniska stil har han chockat motståndarna. Lika bra på högerkanten som centralt på mittfältet. I Swansea-ögon så har Gomez allt.
Han är en av Swanseas bästa spelare denna säsong.
Som uppflyttat lag från League One har Gomez varit med och bidragit till den skrällsäsong som Swansea varit med om.
Gomez ligger tvåa i den interna skytteligan och landsmannen tillika manager Martinez i Swansea ser inget hellre än att Gomez stannar i Wales.
Inför säsongen lånades han in från Espanyol och efter alla spelmässiga klarheter har Swansea inte gjort någon hemlighet av att man velat värva permanent.
Bollen ligger hos Espanyol. Hade Gomez själv fått välja hade han alla dagar i veckan valt bort bänken i Barcelonaklubben mot en stjärnstatusen i Wales.
Och det är inte bara Gomez som är en hyllad spelare från den iberiska halvön.
Anfallaren Gorka ”El Toro” Pintado är även han en hyllad spelare på Liberty Stadium. Anfallaren har dock dragits med skador denna säsong och har efter en jobbig ljumskoperation.
Förutom Gomez och Pintado så spelar även landsmännen Andrea Orlandi, Angel Rangel,
Guillem Bauzà och Albert Serran. Sextetten är en starkt bidragande orsak till den nuvarande sjunde placeingen i ligan med play-off plats strax ovanför.

Martinez har verkligen skapat en spansk touch hos The Swans. Detta tackade han för då han blev januari månads manager efter ett flertal skrällvinster mot topplagen i The Championship.
På Liberty Stadium byter man snart ut pajen och den kokta hamburgaren mot paella och tapas.
Den spanska flamencon har dansat in i Wales och det med dunder och brak.




1 kommentar:

gibben sa...

Faktum är att det bara är Rangel och Gomez som är självklara i startelvan, men det andra bidrar helt klart med spanska influenser. Kul att läsa om mitt kära Swansea. :)