TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 17 februari 2009

Det senaste från England!

*Charlton tog sista chansen att klara sig undan nedflyttning till League One i helgens match. Trots straffmiss av Nicky Bailey vann man mot Plymouth med 2-0 efter mål av Therry Racon och nämnde Bailey. Det är hela sju poäng upp till säker mark och resten av säsongen kommer bli en kamp för att klara sig kvar. Ett annat glädjeämne är publiksiffran, över 21000 hade sökt sig till The Valley denna kalla lördags eftermiddag.

*Även Bournemouth kämpar för överlevnad (på flera plan) och tog en mycket viktig seger hemma mot Accrington Stanley i lördags. Matchens enda mål prickades in av egna produkten Brett Pitman när endast fyra minuter återstod av matchen. Man startade säsongen med 17 minuspoäng men nu är det bara fem poäng upp till lagen ovanför nedflyttningsstrecket och med 16 matcher kvar ser det trots allt rätt bra ut. Bara att hoppas att ekonomin inte sätter mer käppar hjulet i form av ytterligare minuspoäng.

*Trots mängder av skador i Arsenal och 9000 medresta fans var Cardiff helt chanslösa i omspelet på Emirates Stadium i går kväll. 0-4 slutade matchen och hade det inte vart för inlånade målvakten Tom Heaton hade förlusten blivit mycket större.
Eduardo var tillbaka efter sin svåra skada och gjorde två mål för Arsenal. Övriga gjordes av Robin van Persie och danske Nicklas Bendnter.

*Sångaren Robbie Williams kommer inte satsa några mer pengar i League Two klubben Port Vale. Williams blev störste aktieägare i februari 2006 men enligt ordförande Bill Bratt är det inte aktuellt för sångaren att investera mer pengar i klubben. Ryktet tog fart efter att Williams sågs på senaste matchen borta mot Brentford men enligt Bratt var han där enbart i egenskap av supporter till laget. Port Vale har haft tungt med ekonomin sedan man slapp tvångsförvaltningen 2003 och letar efter investerare som kan lösa problemen.

*Tottenhams Roman Pavlyuchenko har svårt att anpassa sig till livet i England. Enligt diverse medier ogillar han maten, kvinnorna, domarna och tv kommentatorerna. En inte alltför vågad gissning är Roman lämnar London i sommar och att Tottenham förlorar en hel del pengar.

Inga kommentarer: