TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 11 februari 2009

Pengar är uppenbarligen inte allt!

Det är sällan Everton spelat så intressant och bra fotboll som denna säsongen.
Det förr så trista,gråa och intetsägande Everton i skuggan av storebror LFC har i år gaskat upp sig och blivit ett gäng om man idag tar på allvar.
Manager David Moyes har en stor del i denna framgång.

Moyes skapar något riktigt bra i Everton. En som uppskattar detta är brassen João Alves de Assis Silva, även kallad artistnamnet Jo.
Jo är på lån ifrån Manchester City och har inlett tiden i Everton på ett ypperligt bra sätt.
Med två mål sist mot Bolton så kom han direkt in i supportrarnas hjärtan.
Tiden i City uppges ha varit turbulent. Jo vädrade öppet sina åsikter om taktik,lagkamrater och ägare. Detta fick manager Hughes att ta i med hårdhandskarna, givetvis med klara direktiv från ägaren. Att Jo sedan inte gillade staden Manchester gjorde inte saken bättre.
Hade det inte varit för landsmännen Elano och Robinho så hade Jo förmodligen flytt från landet. Så illa stod det till med tillvaron ett tag. Efter att ha gjort 44 mål på 77 matcher för CSKA Moskva öppnade City upp sin plånbok och spenderade 230 miljoner kronor.
Ett köp som klubben förmodligen ångrar djupt idag. City och Jo var ingen bra kombination.
Då Everton anmälde intresse och manager Moyes intygade att Jo var en man för Everton, så tändes en gnutta hopp i brassen.
Varken han eller Everton har ångrat sig av värvningen.
Detta gynnar bägge parterna.
Och på tal om Elano och Robinho så gjorde bägge City-spelarna mål då Brasilien slog Italien igår. Ångrar sig Kaka idag eller är han förblindad av det glamorösa Milano?


Har man en dålig ekonomi så brukar man vara extra i behov av sponsorer och finansiärer.
Sheffield Wednesday gör tvärtom. Ekonomin ligger på minus och klubben har på senare tid fått dra in på mycket. Men samtidigt är man generösa.
Som första klubb i England så erbjuder klubben nu gratisreklam på sina matchdräkter.I går tecknade klubben ett avtal med barnsjukhuset i Sheffield, och dess välgörenhetsarbete.Sjukhuset logga kommer att pryda Wednesdays matchtröja och shorts från och med nästa säsong.
Klubbens ordförande Lee Strafford menar att klubben går i bräschen för etiska,moraliska och sociala frågor, något som i den moderna fotbollens värld inte är så vanligt. Man vill dessutom flytta fokuset i dagens fotboll från pengarna. Ett mycket bra initiativ som påminner om Arsenals arbete med cancersjuka barn.Kontraktet sträcker sig över säsongerna 2009/10 samt 2010/11.

Inga kommentarer: